You are here: Home » Architectuur » Bouwmanagement bij ARHK

Bouwmanagement bij ARHK

geschreven door testman

Bij een architectenbureau als ARHK zijn niet alleen architecten werkzaam maar ook personeel op het gebied van management. Zo is er ook de functie van bouwmanager/bouwbegeleider. De vorige keer heeft Evert geschreven over zijn keuze voor het vak en de functie van bouwmanager/bouwbegeleider. Deze week meer over de inhoud van zijn werk.

Zijn werk begint al vroeg binnen het hele proces. Hij begint met het maken van een investeringsschema waarin de kosten staan vermeld. Naar aanleiding van dit schema kan de opdrachtgever naar de bank gaan om geld te lenen. Tegelijk met het investeringsschema stelt hij een programma van eisen (pve) op. Hierin staat precies vermeldt welke ruimtes in het ontwerp moeten komen, hoe deze ruimtes ingedeeld moeten worden en wat de functies zijn van de ruimtes.

Na het definitieve ontwerp wordt de bestek fase gestart. Tijdens de start van deze fase worden omschrijvingen opgesteld van dat wat gedaan moet worden. Vervolgens worden alle tekeningen gecontroleerd en worden de offertes van de meewerkende partijen, zoals de aannemer, door hem geanalyseerd.

Na de bouwmanagement fase volgt de bouwbegeleiding fase. Wat deze fase inhoudt wordt al grotendeels duidelijk door de naam zelf. De bouwbegeleider houdt in deze fase toezicht op alle facetten van de bouw. Ook het leiden van de bouwvergaderingen is een onderdeel van zijn functie. Tijdens deze vergaderingen worden alle ontwikkelingen omtrent het project besproken met de betrokken partijen.

Kortom, de functie van bouwmanager/bouwbegeleider is een zeer afwisselende functie waarbij met alle facetten van de bouw kennis wordt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com