You are here: Home » Columns » Chambre d’hote Zuid Frankrijk

Chambre d’hote Zuid Frankrijk

geschreven door Constance

Het is altijd spannend om op zoek te gaan op naar een leuke overnachtingsplek in Frankrijk. Tegenwoordig is een de zoektocht op internet een ideale manier om op een leuke en gezellige
plek terecht te komen. Maar de plaatjes op internet kunnen wel eens totaal niet met de werkelijkheid overeenkomen. Zo zagen we tijdens een zoektocht op internet een paar jaar geleden ergens in de Ardeche een leuke B&B…dachten we…

Eenmaal daar aangekomen en na een niet zo’n hartelijk ontvangst door de Nederlandse eigenaar hebben we onze spullen naar bovengesleept. Eerst hadden we niet zo in de gaten hoe alles er uit zag in de kamer  maar naar een grondige inspectie van het bed, de badkamer en de algehele staat van de ruimte kwam ik er achter dat dit niet de plek was waar ik mijn vakantie wilde doorbrengen.

Mijn interieurontwerpers hart werd niet blij van dit onderkomen. Heel anders dan op de site! Alles was zwaar gedateerd met bruin (vies) behang, oranje afgebroken tegeltjes in de badkamer (met schimmel) een krakend oud grenen bed en een peertje als romantische verlichting boven het bed. Heel anders dus dan de gezellige lichte kamer die op de site stond. We waren er al snel over eens dat we hier hoogstens 1 nacht wilden verblijven. We zijn gillend naar de volgende bestemming gereisd. Jammer van de reeds eerder gedane betaling daar konden we naar fluiten.

Met angst in ons hart naar het volgende onderkomen in Zuid-Frankrijk. Wat zouden we daar aantreffen? Een dag en nacht verschil met ons eerste onderkomen. De kamers waren precies zoals afgebeeld op de site en zeer smaakvol ingericht. Het interieur is precies wat je van een goede B&B kan verwachten..  Frans en passend bij de stijl van het huis. Zie de foto hierboven.

Alles lekker schoon en een fantastisch uitzicht vanuit de kamer en vanuit het zwembad. De gastheren zijn vriendelijk en hartelijk en het is ons zeer goed bevallen en over tien dagen gaan we weer naar hetzelfde adres terug.

Een wijze les tijdens de zoektocht is om tijdens het boeken te vragen of alle kamers hetzelfde zijn en vraag naar referenties, het is altijd fijn om te weten waar je terecht komt. Een kamer waar je je thuis voelt is toch wel heel erg belangrijk voor mij…

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com