You are here: Home » Groen wonen » Bouw ecologisch: Kalkverf

Bouw ecologisch: Kalkverf

geschreven door testman

Naast Leem en Tadelakt is Kalkverf voor nu de laatste in de serie producten om ecologisch te bouwen. Het wordt namelijk steeds belangrijker hierover na te denken.

Kalkverf heeft karakter en uitstraling en is in diverse kleuren te verkrijgen. Maar hoe wordt kalkverf eigenlijk gemaakt? Door kalk te combineren met caseine verkrijgt men een goede muurverf. Caseine wordt gewonnen uit melk. Kalk-caseine verven behoren tot de oudste verfsoorten ter wereld; zowel bij de Romeinen als in het oude Egypte werden deze verven al gebruikt.

Calcatex is een puur natuur kalkverf. Calcatex kalkverven zijn:
• ademend
• zuiverend en ontsmettend
• electrostatisch neutraal en
• onvergelijkbaar in kleurschakering.

De verf is geschikt voor alle minerale (steen) ondergronden, kalk- en leempleisters, gipspleister en behangpapier. Het vormt een slijtvaste en ademende decoratieve laag.

Als u thuis zelf aan de slag gaat; Calcatex wordt in poedervorm geleverd. Meng 1 a 2 deel water met 1 deel poederverf. Dit mengsel ca 30 minuten laten staan, opnieuw roeren en tijdens verwerking regelmatig roeren zodat de pigmenten niet uitzakken. Hoe meer water u toevoegt, hoe minder goed de verf dekt.

U kunt een egaal effect bereiken door de eerste laag wit en de tweede laag met kleur op te brengen. Maar kleur op kleur is natuurlijk ook mogelijk. Met een dikke langharige kwast is het heel gemakkelijk om kleurschakeringen te maken die zo typisch zijn voor klassieke kalkwanden.

Wilt u het liever uitbesteden of heeft u verder informatie nodig kijk dan eens bij Bouw ecologisch.

Bent u ook geïnteresseerd in de andere artikelen uit deze serie, kijk dan hier:
Bouw ecologisch: Leem
Bouw ecologisch: Tadelakt

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com