You are here: Home » Groen wonen » Bouw ecologisch: Tadelakt

Bouw ecologisch: Tadelakt

geschreven door testman

Het gebruik van ecologische, duurzame materialen is van belang. Met name voor de toekomst van onze kinderen. Ook op het gebied van wonen kan hier aandacht aan besteed worden. En dan met name in de keuze voor bepaalde producten. U heeft eerder al het artikel kunnen lezen over het gebruik van Leem. In dit artikel vertel ik meer over Tadelakt. Een zeer bijzonde stijlvolle afwerking van diverse ruimtes, waaronder de badkamer.

Tadelakt
Tadelakt is een waterdichte glans-pleister op basis van natuurkalk. Voor de liefhebber van een authentieke, natuurlijke uitstraling is dit iets bijzonders. Tadelakt is uitermate geschikt voor toepassing in de badkamer, zelfs wastafels en ligbaden! en op het toilet. Tadelakt wordt ook toegepast voor details in woonhuizen of bedrijven, zoals op wanden, lambriseringen, schouwen, ornamenten of pilaren. Het geeft door lichtinval, structuur en glans een bijzondere uitstraling op ronde wanden en bogen. Iedere vorm is mogelijk.

Marokkaans Tadelakt
Het bedrijf Bouw Ecologisch maakt origineel Marokkaans Tadelakt, een ambachtelijk werk. Het materiaal is afkomstig uit de bergstreken rond Marrakesh.

De kalkpleister wordt tijdens het drogen steeds gladder gepolijst met een geslepen half edelsteen en verzadigd met olijfolie zeep. Dit ambachtelijke en geduldige handwerk met de steen geeft diepte, glans en gladheid. Het eindproduct is een tegelglad, waterdicht oppervlak met een natuurlijk ogende, gewolkte structuur.

Het maken van Tadelakt is werk voor een specialist. Kennis van- en ervaring met het materiaal en de ondergrond bepalen een goed, duurzaam en waterdicht resultaat. Het bedrijf Bouw Ecologisch maakt Tadelakt in de kleur die u wenst door de originele mortel te mengen met de mooiste kleurpigmenten.

Hamam badkamers, persoonlijke badkamers.
In de oude ‘Riads’ van Marrakech zijn badkamers een vorm van kunst. Mooie organische vormen en lijnen afgewerkt met Marokkaans Tadelakt en stijlvol gecombineerd met tegelmozaïek decoraties. In deze traditie ontwerpen en bouwen zij ook zelf een oosters “badhuis” bij uw thuis in een mix van oude en nieuwe materialen en technieken. Zij houden rekening met bouwkundige details die zorgen voor duurzaamheid van het Marokkaans Tadelakt.

Voor meer informatie over ecologisch bouwen met leem, zie hier

Gerelateerde artikelen

2 reacties

johanna vanicek 4 november 2015 - 11:53

graag zou ik weten op welke onergronden tadelakt gebruikt kan worden, is het mogelijk op hout aantebrengen? graag wil ik weten waar het allemaal van toepassing is, bij welke ondergronden?
groetjes
johanna

Reageer
Constance 8 november 2015 - 16:11

@Johanna, Tadelakt is een waterdichte stuc in kalk vooral geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en douches. Hout is hiervoor niet geschikt, want Tadelakt is een product wat alleen op muren gebruikt wordt.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com