You are here: Home » Wonen » Eens iets anders tegen/op de muur?

Eens iets anders tegen/op de muur?

geschreven door Constance

Ben je uitgekeken op de kunstwerken aan je muur of heb je zin om even creatief bezig te zijn? Dan is dit misschien een idee! Je kunt voor dit idee elke gewenste maat schildersdoek gebruiken.

Verf deze in jouw favoriete kleur  (ik heb ervoor gekozen ze wit te laten) bevestig er met met naald en draad allerlei spulletjes op. Ik heb schelpen, zeesterren en haaientanden gebruikt, maar je kunt natuurlijk allerlei materialen bevestigen die licht van gewicht zijn. Denk bijvoorbeeld aan steentjes, takjes (allemaal even lang of in een bepaald patroon gelegd), stukjes stof, mooie knoopjes, potloodjes… noem maar op.

Wat heb je nodig?
– schildersdoek(en)
– dun touw
– dikke naald met scherpe punt
– kleine voorwerpen om het kunstwerk mee te ‘vullen’
– eventueel acrylverf en een kwast

Werkwijze
Als je het schildersdoek een kleurtje wilt geven, doe dat dan eerst en laat het drogen.Vervolgens pak je de spulletjes die je erop vast wilt maken. Ik heb dat met touw en een naald gedaan, maar platte voorwerpjes kun je natuurlijk ook lijmen! De spulletjes verdeel je mooi over het schildersdoek. Daarbij kun je natuurlijk allerlei vormen kiezen, bijvoorbeeld de vorm van een spiraal of diagonaal. De schelpjes, zeesterren en haaientanden heb ik met naald en draad (dun touw uit de bouwmarkt in dit geval) vastgezet. Als de voorwerpen goed op het doek liggen, prik je met de naald aan beide kanten van het voorwerp, zodat er 2 gaatjes ontstaan.

Dit doe je bij alle voorwerpjes op het doek. Leg dan de voorwerpen ergens neer in dezelf¬de volgorde en maak ze stuk voor stuk vast op het doek (let op de volgorde, vooral als je voorwerpjes van verschillende grootte gebruikt: anders passen ze niet tussen de geprikte gaatjes) door er 2 knoopjes in te leggen. In dit geval heb ik de knoopjes aan de achterkant van het doek gedaan. Maar als je dat leuk vindt, kun je ze natuurlijk ook aan de voorkant doen.

Zie bovenaan het resultaat. Ik heb schildersdoeken gebruikt van 20x20x3,8 cm, maar schilderdoeken kun je in allerlei maten krijgen. Deze doeken zijn verkrijgbaar vanaf € 1,00. De schelpen etc. en de overige benodigdheden had ik al, dus in totaal hebben de drie doekjes me € 3,00 gekost en een uurtje tijd. Veel succes!

Ellen Wijnia, Interieurtipgever Noord-Holland

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Miranda 10 februari 2009 - 18:41

Ik vind het een SUPERtip!
Ga het zeker eens proberen tijdens een creatieve bui!

Reageer
Miranda 10 februari 2009 - 18:41

Ik vind het een SUPERtip!
Ga het zeker eens proberen tijdens een creatieve bui!

Reageer
Miranda 10 februari 2009 - 18:41

Ik vind het een SUPERtip!
Ga het zeker eens proberen tijdens een creatieve bui!

Reageer
Vakantie & souvenirs… - Wonen - Wonen.Blogo.nl 2 augustus 2010 - 08:25

[…]  Ben benieuwd waar ik deze zomer mee thuis kom!En wat ik met die schelpen doe? Kijk maar naar mijn artikel van enige tijd geleden.Ellen Dijkshoorn, Interieurtipgever Noord Holland NoordGerelateerde […]

Reageer
Vakantie & souvenirs… - Wonen - Wonen.Blogo.nl 2 augustus 2010 - 08:25

[…]  Ben benieuwd waar ik deze zomer mee thuis kom!En wat ik met die schelpen doe? Kijk maar naar mijn artikel van enige tijd geleden.Ellen Dijkshoorn, Interieurtipgever Noord Holland NoordGerelateerde […]

Reageer
Vakantie & souvenirs… - Wonen - Wonen.Blogo.nl 2 augustus 2010 - 08:25

[…]  Ben benieuwd waar ik deze zomer mee thuis kom!En wat ik met die schelpen doe? Kijk maar naar mijn artikel van enige tijd geleden.Ellen Dijkshoorn, Interieurtipgever Noord Holland NoordGerelateerde […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com