You are here: Home » Interieur » Nieuw leven voor de kerstverlichting

Nieuw leven voor de kerstverlichting

geschreven door Constance

 

De drukke feestdagen hebben we weer gehad. Altijd weer een heel gedoe. Kerstboom optuigen, huis in kerstsfeer brengen. Een mooi aangeklede kersttafel verzorgen. Ik heb het allemaal weer gedaan en geloof me, ik doe het met veel plezier. Op twee januari begint het echter weer te kriebelen. Het moet anders in huis, het decor past niet meer en de sfeer is anders dan in december.Ik krijg de ‘januari opruimtik’. En die is iets anders dan de voorjaarskriebels. Al die kerstspullen moeten eruit! Op een ding na. De lichtslang!

Een aantal weken geleden hebben we de slaapkamer opgeknapt. Geschilderd, nieuw bed en een achterwand/hoofdeinde gemaakt. Dat is heel eenvoudig. Je koopt bij de bouwmarkt een plaat MDF. Iets breder dan je bedbreedte. De hoogte kan variëren van 100cm tot wel 200cm. In dezelfde maat 5 cm dik schuimrubber en een mooie lap stof  in de kleur van je slaapkamer. Met een nietapparaat zet je alles aan de achterkant vast. Lijm een latje aan de achterkant op 5cm van de rand gemeten. Voor een extra fraai gecapitonneerd hoofdeinde boor je van te voren uitgemeten gaatjes in de plaat MDF. Met ijzerdraad trek je  knopen of strasstenen door de stof en het schuimrubber strak aan de achterkant.

Je hebt nu de nieuwe rustplaats voor je lichtslang gecreëerd. Het resultaat is een mooie en goedkope indirecte verlichting in de slaapkamer! De lichtslang heeft bij mij dit jaar de tuin niet gehaald. Zodra de doos met kerstspullen openging was mijn slaapkamer af. Dus bedenk voordat je alles weer op zolder zet dat je lichtslang het hele jaar door kan branden.

Lizette Zeef
InterieurTipgever

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com