You are here: Home » Columns » Wonen = Decoreer voor sfeer !

Wonen = Decoreer voor sfeer !

geschreven door Constance

Het maakt mij als interieurontwerpster niet uit of je nu kiest voor een modern, landelijk of klassiek interieur, want niet ik maar jij moet er prettig in wonen en je veilig en behaaglijk voelen in je eigen interieur. Natuurlijk heb ik zelf, als Wilma, een persoonlijke smaak en stijl, maar die doet niet ter zake als ik aan mensen interieuradviezen geef.                                                        Oke, ikzelf hou van een klassiek interieur. Dat wil zeggen dat ik kies voor kwaliteit, voor een sterke basic vloer, voor degelijke meubels die langdurig meekunnen, en voor gordijnen in neutrale kleuren. Klopt, kwaliteit is niet goedkoop, maar ik zeg altijd goedkoop is duurkoop. Je bent eerder aan vervanging toe en vaak ben je in verhouding veel duurder uit. Daar zit ik dus niet op te wachten, want ook ik zie heel regelmatig de bodem van mijn portemonnee.

Ik ben er van overtuigd dat jij jouw meubels en gordijnen ook met liefde en smaak hebt uitgezocht, en dat je de mooiste kleuren voor vloer, wanden en plafond hebt uitgekozen, met of zonder hulp van een interieurontwerper.
Ja, en dan ! Er is geschilderd en je nieuwe meubels staan op hun plek, maar het is niet zoals je verwacht had en het lijkt al helemaal niet op het sfeerbeeld, waarvoor je in de winkel gevallen bent. Wat je nu mist, is de decoratie die voor sfeer zorgt.

Decoratie is de versiering, de aankleding en de sfeermaker in je interieur. Decoratie kunnen koopjes zijn, bijvoorbeeld leuke serviesonderdelen voor in een kast van de vlooienmarkt of van de kringloopwinkel, het hoeft niet duur te zijn, want dit wil je regelmatig kunnen wisselen. Decoratie kun je ook zelf maken, bijvoorbeeld leuke kussenhoesjes naaien of breien, of oude bloempotten met een gekleurde panty bekleden, of verschillende maten schoendozen met een gezellig behang beplakken. 

Een interieur zonder planten of bloemen leeft niet. Haal wat mooie takken of bladeren uit je tuin of het bos en combineer dit met kunstbloemen. Verzamel nu kastanjes, eikels en dennenappels uit het bos en vul er glazen vazen of bakken mee. Ga eens naar het strand en verzamel schelpen en aangespoeld wrakhout, doen het altijd leuk als decoratie. Stapel wat leesboeken of tijdschriften op kleur in de kast of op tafel. Koop wat sfeervolle kaarsen, want ook dit is altijd van succes verzekerd.

Decoreren is een kwestie van combineren !

Succes, en als jij ook nog wat leuke goedkope decoratie-ideeën weet dan hoor ik dat graag!

Kijk ook eens voor inspiratie op Hobby.blogo

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com