You are here: Home » Interieuradvies » Klus en woontip !

Klus en woontip !

geschreven door Constance

Als je helemaal klaar bent met de structuur op je muur, of er zitten beschadigingen op een van de muren in je woning, dan hoef je nu niet meer een stukadoor in te huren om de muur weer glad te krijgen.

In de grote bouwmarkten kun je namelijk speciale pasta kopen om je muren zelf weer spiegelglad te krijgen. En het is helemaal niet moeilijk!

Benodigdheden:
– Een emmer muurglad pasta
– Een roller
– Een gladstrijker                                                                      – Vulmiddel
– Plamuurmes                                                                                  
 
Voorbereidingen Stap 1

Vul gaten dieper dan 1,5 mm eerst met een vulmiddel en steek de grote uitstekende oneffenheden op de muur met een plamuurmes af. Zorg dat de muur verder schoon en droog is.

Opbrengen Stap 2

De pasta voor gebruik goed doorroeren. Dompel de roller goed onder in de pasta. Breng het product uit de emmer royaal over de oppervlakte aan. Zorg dat er voldoende product in de structuur of beschadigingen van de muur komt.

Gladstrijken Stap 3

Wacht 15 tot 30 minuten na het aanbrengen van de pasta en strijk vervolgens met enige druk met de strijker de muur van boven naar beneden glad. Zorg voor enige overlap tussen de banen.

Eventueel herhalen Stap 4

Het kan zijn dat de muur na één laag nog niet volledig glad is. Wacht dan minimaal 2 uur en breng op dezelfde manier nog een tweede laag op de wand aan.

Klaar! Stap 5

De muur is na 8-12 uur droog (afhankelijk van laagdikte, ondergrond en temperatuur) en klaar voor verdere afwerking zoals schilderen of behangen.

Deze tip komt van Woonklussen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com