You are here: Home » Interieuradvies » Verfraai je interieur met gordijnen !!

Verfraai je interieur met gordijnen !!

geschreven door Constance

 

Vandaag ga ik je allerlei gordijnmogelijkheden en gordijnopties geven waarmee je het interieur kan verfraaien. Gordijnen geven je woning sfeer, een warme aankleding en dempen het geluid in je huis.                                                                                        Tip: In de winter andere gordijnen ophangen dan in de zomer. Een dure tip?? Valt mee, want er zijn duo gordijnen op de markt die dankzij een speciaal voor deze gordijnen ontwikkeld rits systeem Zipp On steeds weer aan je wensen zijn aan te passen.

Tip: Onderbreek je glas- of overgordijnen door er in de breedte een andere kleur strook in te laten naaien. Dit kan alleen als deze strook van dezelfde gordijnstaal is, dus alleen de kleur mag afwijken en het materiaal niet, dit i.v.m. gelijkheid in krimpen van de stof. Hiermee maak je het gordijn minder hoog, en dus lijkt de ruimte lager.

Tip: Hang je gordijnen eens andersom op. Hiermee bedoel ik de overgordijnen aan de raamkant  en de glasgordijnen aan de interieurkant te hangen. Het mooiste effect bereik je door een effen stof voor de overgordijnen te kiezen, en kies voor de glasgordijnen een transparante stof met een subtiel patroon of klein borduursel. In de avond schuif je de overgordijnen dus achter je glasgordijnen en het effect van het patroon in het glasgordijn wordt nu nog meer versterkt weergegeven in het interieur.

Tip: In de woonkamer stem je het liefst de kleur van de gordijnen af op de kleuren in je interieur. Bedenk dan wel dat als je het interieur wilt wijzigen je vast zit aan deze kleur. Kies daarom niet voor een duidelijke in het oog springende kleur, maar hou het wat neutraler.

Tip: Hang in een slaapkamer liever geen gordijnen met gekleurde patronen op, maar kies juist voor neutrale stoffen. Dit om een combinatie met een gedessineerd en/of  gekleurd dekbedovertrek te kunnen maken. Let maar eens op als je een slaapkamer binnenkomt dan is het bed het eerste wat je opvalt, en het dekbedovertrek mag dan ook de eyecatcher zijn en blijven.

Tip: Gordijnen boven of voor de verwarming? Als je kiest voor een ruim geplooide inbetween-stof dan kan je dit gordijn best voor de verwarming hangen, zonder dat deze veel warmte tegenhoudt. Inbetween-stof is een stof, zoals de naam al zegt, dat tussen een overgordijn en een glasgordijn in zit, wat betreft de stofdikte.

Tip: Een trendy stoer of strak interieur vraagt om gordijnen met ingeslagen zeilringen. Wanneer deze gordijnen aan een spandraad worden gehangen vormen ze samen een prachtig geheel.

Tip: Om gordijnen mooi in de plooi te laten vallen is het verstandig om voor een vlinderplooi of triplooi te kiezen. Dit is afhankelijk van de stofdikte.

Tip: Meestal worden plooien gestikt in 8 cm hoog vlieselineband. Wil je  gordijnen een stoere look geven kies dan voor 12 cm hoog vlieselineband en een hoge dubbele onderzoom. Kies ook voor verstelbare kunststof plooihaken, waarmee je kleine correcties kunt uitvoeren.

Tip: Bezuinig nooit op een goede rails, want ook de KS-rail en de G-rail kosten niet bijzonder veel. Deze rails lopen soepeler en geruislozer en bovendien kan je er bij de woninginrichting  prima bochten op maat in laten maken. En niet onbelangrijk, het gordijn hangt veel mooier doordat de glijders/runners bijna gelijk lopen met de voorkant van de rail. Hierdoor hangt het gordijn mooi strak naar beneden zonder knik onder de plooien.

Liever een persoonlijk gordijnadvies ?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com