You are here: Home » Interieur » Bloemen- en plantentrends najaar 2008

Bloemen- en plantentrends najaar 2008

geschreven door Constance

Net als trends in de mode en interieurs zijn er ook bloemen- en plantentrends. Meestal lopen de trends gelijk met elkaar op. Het boeket van 5 rozen, 3 gerbera’s met wat bijmateriaal en groen is wat mij betreft echt verleden tijd… Het mag allemaal een stuk weelderiger! Lekker uitpakken met veel glamour!De Materialen en kleuren zijn luxueus en decadent dit najaar.

Bijvoorbeeld grote bronskleurige potten vol met prachtige diep paarse dahlia’s gecombineerd met bijna zwart fluwelen gladiolen. Kan je je geen groot weelderig boeket veroorloven? Dat is dit najaar geen enkel probleem! Een prachtige diep oranje roze equador roos, een roze gerbera, een mooie dahlia, een mooi besje en een grasje ongelijk geschikt in je mooiste vaasje zijn zeer even prachtig.

Je zilveren potten, vaasjes en kandelaars mogen nog even blijven staan, maar het warme goud komt eraan en zal waarschijnlijk volgend jaar het zilver doen verdwijnen. Nu is het zilver nog prachtig te combineren met planten waarvan het blad grijs is, zoals diverse vetplanten. In zwart komen deze planten ook mooi uit. Wil je een romantische look? Combineer dan je zilveren potten en assecoires met pasteltinten!

Heb je niet zulke groene vingers of ben je veel van huis, dan zijn takken een mooi alternatief. Er zijn prachtige takken die op zichzelf een schitterend effect hebben, bijvoorbeeld nonchalant tegen de muur leunend zoals op de foto. Veel mooi gevormde takken op een grote Turkse schaal is ook een aanrader.
Met de kerst leg je er wat verschillende kerstballen tussen en je bent weer helemaal trendy bezig!

Nog enkele belangrijke verzorgingstips van de Interieurtipgever:
~ Vul een schone vaas met schoon water waarin de juiste hoeveelheid snijbloemenvoedsel is opgelost.
~ Snijd met een goed scherp mes de stelen schuin af.
Knip de stelen nooit af daarmee druk je de vaatjes dicht waarmee de bloem water opneemt.
Gebruik als mes bijvoorbeeld een scherp aardappelschilmesje en blijf deze alleen gebruiken voor het afsnijden van de bloemen.
~ Zorg dat er geen blad in het water komt.

Danielle Monteney, InterieurTipgeefster Gelderland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com