You are here: Home » Interieur » Wonen in kleur (4)

Wonen in kleur (4)

geschreven door Constance

Wonen met kleur in je interieur. Belangrijk is wel met kleuren niet te overdrijven, een beperking in kleurtoepassingen leidt meestal tot de mooiste resultaten.

Groen: een natuurkleur die huiselijk en rustgevend is. Groen is een kleur die lichaam en geest in balans brengt. Is een kleur met weinig risico en laat zich goed combineren met natuurlijke materialen. Groen werkt ruimtevergrotend in het interieur.

Blauw: een koele en verfrissende kleur. Blauw is de kleur van het water en de lucht en werktruimtevergrotend in het interieur. Blauw geeft een gevoel van oneindigheid. Een wijde blauwe hemel en de uitgestrekte zee. Blauwtinten zijn goed met elkaar te combineren.

Paars: een magische, mysterieuze, creatieve en rustgevende kleur. Paars in combinatie met zwart, grijs en goudtinten is warm en chic, paars met felgroen, oranje en turkoois is exotisch. Met paars geef je het huis een persoonlijke uitstraling.

Oranje: een warme, zonnige, stimulerende en opwekkende kleur. Oranje is een feestelijke, gezellige kleur met weelde. In combinatie met bruin is oranje een rustige vriendelijke kleur. Denk maar eens aan de herfsttinten.
 
Geel: een opwekkende vrolijke en energiegevende kleur. Geel is een warme zonnige enoverstralende kleur, dat ruimtevergrotend werkt in het interieur. Geel activeert de hersenen en zenuwen en staat voor communicatie en creativiteit.

Rood: een warme vrolijke uitnodigende en opwekkende kleur met passie. Rood laatvoorwerpen en vlakken dichterbij lijken. Rood komt op je af en is te onrustig voor grote vlakken in het interieur. Rood vraagt in elke combinatie de aandacht.

Morgen meer over kleurentips en kleurcombinaties.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com