You are here: Home » Columns » Kunst met bloemen

Kunst met bloemen

geschreven door Constance

Al tijden ben ik op zoek naar een kunstwerk in mijn woonkamer. Regelmatig zit ik te zoeken op diverse sites, totdat ik de site van Kunstschilder Arie de Koning tegen kwam. Prachtig vind ik zijn schilderijen en zou ze direct aan de muur willen hangen. Een lust voor het oog!

Zijn werk is expressionistisch, in een specifieke stijl. De kleurrijke abstracte bloemmotieven zijn laag over laag opgebouwd in olieverf. Kunstschilder Arie de Koning gebruikt louter en alleen olieverf vanwege de intensiteit en warmte van de kleuren.

Tulpen, narcissen, gladiolen etc staan model, waarbij hij steeds meer de werkelijke bloemvorm verlaat en deze vertaalt in luchtige combinaties van filterdun ogende bloemblaadjes, die hij als een golvende kleurenstroom over zijn doeken laat voortbewegen. Lumineuze transparantie, diepte en helder kleurgebruik zijn hierbij kenmerkend.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com