You are here: Home » Interieur » Koeienhuid

Koeienhuid

geschreven door testman

Vroeger in mijn jeugd hingen deze huiden tegen de wand. Ik herinner me dat ze samen met de kleur bruin en oranje en veel druipkaarsen in het interieur voor kwamen. Anno nu wordt een strak interieur er weer wat warmer meegemaakt. Ze zijn in alle soorten en maten te koop. In Bolsward zit de firma van Buren die zelf de huiden looit en klaar maakt voor verkoop. het gehele proces kun je op foto bekijken. Er gebeurd nog heel veel met de hand. Eerst wordt de huiden gesorteerd op kwaliteit, dan worden de huiden gereinigd en gelooid in speciale looikuipen. In een ontvleesmachine worden de laatste restjes vlees eraf gehaald en worden ze gedroogd. Verder worden ze nog opgerekt, gekamd en van een glanslaag voorzien voordat ze naar de nieuwe eigenaar verdwijnen. Online zijn er genoeg sites waar je voor een leuke prijs een mooie huid op de kop kunt tikken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com