You are here: Home » Jabra » Waterwonen is hot

Waterwonen is hot

geschreven door testman

Ik woon al jaren in een woonark op het water en zou niet anders meer willen. Het is werkelijk een totaal andere ervaring van wonen. Naar mijn beleving ben je veel dichter bij de natuur en beleef je het wisselen van de seizoenen veel intenser. In de nieuwe wijk Leidsche Rijn zijn nog waterwoningen te koop. Voor ruim € 300.00,- kun je de nieuwe eigenaar zijn. Je hebt dan ruim 130m2 woongenot met dakterras en drijvend terras op het water. Ook op IJburg in Amsterdam liggen waterwoningen en in Almere. Hiervan zijn er een aantal ontworpen door Piet Boon. Als je ook interesse hebt in het wonen op het water kijk dan eens op de speciale site van waterwonen die er voor liefhebbers is. Je hoeft geen kapitalen te bezitten om eigenaar te worden. Wel moet je rekening houden met bepaalde regels die net even anders zijn dan die bij het kopen van een “gewone” woning. alleen al als je een woonark koopt betaal je overdrachtsbelasting over de alleen de onroerende goederen, de grond dus, en niet de ark. Ook moet je goed rekening houden met de pacht van de ligplaats. Er zijn nog maar weinig arken die een ligplaats hebben met eigen grond. Nadeel kan zijn dat als je om wat voor reden de ligplaats niet meer kan pachten, je dus nergens heen kan met de ark. Daarom zie je vaak hele mooie arken voor weinig geld. Eenvoudig dus omdat de ark nergens meer kan liggen. Er zijnin heel Nederland ongeveer 15.000 ligplaasten. Nieuwe ligplaatsen worden er op dit moment niet meer uitgegeven (of het moeten speciale plekken voor nieuwe waterwoningen zijn). Verder heeft bijna elke gemeente en provincie zijn eigen regelgeving en heb je nog met  het waterbeheer te maken. Wil je bijvoorbeeld meer water ruimte gaan gebruiken of zelfs land omzetten in water dan zul je hiervoor allerlei vergunningen aan moeten vragen. Maar als je je door al deze regels heen geworsteld bent, wil je nooit meer in een huis wonen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com