You are here: Home » Columns » Met Driekoningen ‘moet’ de kerstboom weg

Met Driekoningen ‘moet’ de kerstboom weg

geschreven door testman

Ondanks dat we nog maar een paar uurtjes in bed lagen, waren we vanochtend alweer om 7 uur klaarwakker.
Nou ja, dan maar opstaan!
Ontbijten…
Thee…

Zullen we nu de kerstspullen maar opruimen? Zo gezegd zo gedaan. Wat een licht en ruimte ineens in de kamer. Van al die dagen is het best rommelig en vuil geworden. We gaan dus maar gelijk aan de slag. Kerstspullen naar de berging, bed af halen en verschonen, stof af nemen, kerstspulletjes uit de kamer in de vaatwasser(al die aanslag van de kaarsen), spiegels schoonmaken, de wasmachine maakt ondertussen ook overuren, stofzuigen en dan maar gelijk even dweilen.

Daar zitten we dan, nieuwjaarsdag en het huis is helemaal aan kant. Poeh, daar word je best moe van eigenlijk. Maar de drukke feestmaand is weer voorbij en we hebben nu wel al een lekkere frisse start gemaakt in het nieuwe jaar.

Er zijn mensen die laten hun kerstboom nog wekenlang staan of wachten volgens traditie tot 6 januari (Driekoningen), maar wij hebben op 1 januari gelijk zoiets van…het was geweldig de kerst, maar nu mag alles weer weg! En het is wel altijd weer even wennen als de boom weg is en alles weer op z’n oude vertrouwde plek staat.

Morgen maar wat verse bloemen neerzetten om de boel wat op te fleuren en we zijn helemaal klaar voor 2008. Nu eerst nog maar even wat slapen..

Met Driekoningen vieren christenen dat drie wijzen uit het oosten in Betlehem aankwamen om bij het kindje Jezus te kijken. De drie koningen vertegenwoordigden ieder een deel van de wereld en brachten goud, wierook en mirre mee. Het feest wordt 6 januari, 13 dagen na Eerste Kerstdag, gevierd. Volgens de overlevering zou het ongeluk brengen als de kerstboom na Driekoningen nog in huis staat.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com