You are here: Home » Wonen » Wanneer neem je een spaarhypotheek

Wanneer neem je een spaarhypotheek

geschreven door testman

Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm die feitelijk een variatie is op de traditionele levenshypotheek. De hypotheek bestaat uit een combinatie van een hypothecaire geldlening en een gemengde levensverzekering. De spaarhypotheek is dus niet afhankelijk van rendementen op beleggingen.

Hierom is deze hypotheek zeer populair geworden vooral door het feit dat de onzekerheid rond de hoogte van de uitkering is weggenomen: het verzekerde bedrag is bij de spaarhypotheek gelijk aan de hypotheekschuld. Een nadeel is dat de spaarhypotheek duurder is dan de variant waarbij er minder zekerheid bestaat over de hoogte van de uitkering op de einddatum.

Doordat er een koppeling is van hypotheek- en spaarrente is een spaarhypotheek vooral gunstig bij een hoge hypotheekrente. Wanneer je eenmaal voor een spaarhypotheek bij een maatschappij hebt gekozen, zit je hieraan voor de rest van de looptijd vast. Voor een alleenstaande is deze hypotheek minder geschikt. Er moet dan namelijk premie betaald worden voor een overlijdensrisicodekking op het volledige bedrag.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com