You are here: Home » Wonen » Een nieuwe trend: Slow Living

Een nieuwe trend: Slow Living

geschreven door testman

Weg met die tijdelijke meubels die na een jaar al stuk zijn. Weg met dat bouwmarkt behang! Weg met al die goed bedoelde goedkope rotzooi zonder verhaal, waar de helft van de huizen in Nederland mee volstaan. Het is tijd voor Slow Living!

Tegenwoordig moet alles snel, veel en vooral nu. Geen geld dan maar een lening. Hoe meer hoe beter. Levertijd 6 weken? Als we moeten wachten dan kopen we het wel ergens anders. Snelheid is het credo van het moderne leven. Snel, sneller, snelst en hoe meer hoe beter.

Gelukkig is er een verandering. Onder de naam Slow. De trend is begonnen met eten. Als een reactie van de opening van Fast Food restaurant McDonald’s op de Spaanse trappen van Rome, eind jaren tachtig. De kern van Slow food gaat over de tijd nemen om te genieten. Genieten van het maken en genieten van het eten. En de kwaliteit van de producten waarderen die gebruikt worden.

Zo ook in het interieur. We willen weer genieten! Genieten van het plannen wat we in ons huis willen en waar, genieten van zoeken naar precies dat ene meubelstuk en genieten van het verhaal dat we kunnen vertellen als iemand vraagt hoe we aan dat meubelstuk komen. Slow Living is het interieur antwoord op de IKEA’s van deze wereld.

Kwaliteit staat weer hoog. En we gaan weer ons huis inrichten met meubels voor ons leven. Of in elk geval een jaar of dertig. De nadruk van de woon trend is kwaliteit, geen kwantiteit en vooral genieten van het interieur met oog voor detail.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com