You are here: Home » Jabra » Krot of klushuis?

Krot of klushuis?

geschreven door testman

Met de hedendaagse toenemende huizen prijzen zien veel Nederlanders (49 procent) een eigen huis met gebreken vooral als investering. Voor ruim twee op de vijf huiseigenaren zijn voldoende mogelijkheden om het huis te verbouwen zelfs een vereiste aan hun woning. Huizenkopers zien voordeel in een huis dat aan een flinke opknapbeurt onderhevig is. Dit blijkt uit onderzoek van Fortis ASR.

Hoewel je door het geïnvesteerde geld voor de verbouwing niet ineens een huis hebt dat meer waard is dan de buren, hoef je ook niet extra te investeren om het naar je zin te maken. Toch zal in de praktijk blijken dat zo’n verbouwing vaak meer oplevert wanneer je het huis meteen te koop zet. En ook het soort huizen dat net verbouwd is staan maar al te vaak te koop.

Veel mensen kopen een klushuis of opknaphuis om zo voor minder geld in een mooi huis te kunnen wonen. Maar wanneer de aannemer langs komt en laat zien wat er allemaal moet gebeuren aan het huis, is het toch even schikken. Dus wordt er vaak besloten om het zelf te doen. Dit is in de meeste gevallen de man. Niet zo gek natuurlijk, als je als man weet dat veel vrouwen klussende mannen sexy vinden.

Vervolgens wordt samen het huis aangepakt. Meestal eerst de belangrijkste leefruimtes. Al snel blijkt dat de verbouwing langer duurt dan gedacht. Ook het geld dat gereserveerd was voor de verbouwing raakt al snel op. En de eerste irritaties beginnen. Bij sommige stellen zelfs zo erg dat beëindiging van de relatie het resultaat is. Uit het onderzoek van Fortis ASR komt overigens niet naar voren hoeveel mensen er scheiden als gevolg van klusruzies.

Het zijn vooral mannen die ervan overtuigd zijn dat ze een klushuis of krot binnen de kortste keren kunnen veranderen in een droompaleis. Vrouwen zijn daar toch een stuk minder zeker van en klagen en vertellen te pas en te onpas welke klussen er nog gedaan moeten worden, om de partner aan het werk te krijgen.

Mannen klagen minder, maar hebben zo hun eigen manieren ontwikkeld om hun vrouw mee te laten helpen. Het in het vooruitzicht stellen van een lekkere massage of een stevige vrijpartij is daarbij favoriet. Ook met het kopen van nieuw gereedschap en het overnemen van huishoudelijke taken probeert de man de vrouw te verleiden de handen uit de mouwen te steken.

Weet waar je aan begint als je een klushuis koopt. Je zou voor de aankoop sowieso al een bouwtechnisch rapport moeten laten doen. Als koper van een huis heb je namelijk een onderzoeksplicht. Als je deze plicht niet goed nakomt vervalt je recht om later terug te komen op verborgen gebreken. Een goed bouwtechnisch rapport bevat complete en begrijpelijke informatie. Hierin staan de duidelijk de gebreken met vaak de detailfoto’s. Verder geeft het rapport adviezen over onderhoud en herstel.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com