You are here: Home » Wonen » barok stoelen nog steeds populair

barok stoelen nog steeds populair

geschreven door testman

Barok meubels zijn nog steeds heel populair. Vooral de barok stoelen doen het goed. Vaak worden ze koningstoelen genoemd. En dat is niet eens zo gek. In Frankrijk werd de barok namelijk aan het Franse hof gebruikt. Koning Lodewijk de 14de gebruikte deze stijl.

De barok is een Europese stijlperiode, van de 17e eeuw tot in de eerste helft van de 18e eeuw. Hij had zijn oorsprong in Italië en tot uiting kwam in de architectuur, tuinarchitectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en muziek. Het woord barok komt van het Portugese barroco, wat ‘onregelmatig gevormde parel’ betekent.

Wanneer je zelf opzoek bent kom je op het internet heel veel van deze meubels tegen. Veelal Opnieuw in de barok stijl gemaakt. Soms kom je gerestaureerde stukken tegen, maar die kosten dan ook meteen een vermogen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com