You are here: Home » Wonen » Profiteer van de koopsubsidie

Profiteer van de koopsubsidie

geschreven door testman

Sinds 1 januari is de nieuwe wet voor de koopsubsidie ingegaan. Deze subsidie is er voor mensen die wel een huis willen kopen maar net wat te kort komen om het daadwerkelijk te kunnen kopen. Daarom is deze subsidie in het leven geroepen. Veel mensen vallen binnen deze regeling alleen weten zij dat niet.


Je kunt tot € 173,06 subsidie krijgen per maand. Om in aanmerking te komen voor de koopsubsidie moet je natuurlijk wel binnen de voorwaarden vallen. Zo mag de koopsom van het huis niet hoger zijn dan € 158.850. Voor dat bedrag kun je toch al een flink eigen huis kopen. Staat het huis waar je graag in zou willen wonen, vermeldt met een hogere koopsom? Geen nood. Na onderhandelingen kun je meestal wel binnen deze koopsom voorwaarde vallen. Zeker als het huis al een tijdje te koop staat.

Een andere belangrijke voorwaarde is dat er Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moet worden aangevraagd. Dit is verplicht bij een hypotheekaanvraag met koopsubsidie. Aan deze voorwaarde zitten veel voordelen, want met NHG heb je aan het einde van de looptijd minimaal de helft van uw hypotheek afgelost. Daarnaast betekent NHG ook garantie van de laagste rente. Lenen met NHG is dus voordelig.

Verder mag je de afgelopen 3 jaar geen eigen koopwoning hebben gehad. Heb je wel een koopwoning, maar heeft u er de afgelopen 3 jaar niet in gewoond? Dan kun je alsnog profiteren van koopsubsidie. De koopsubsidie is immers opgezet ter bevordering van het eigen woning bezit. De overige voorwaarden kun je in een overzichtelijke lijst vinden op de nieuwe site koopsubsidietabel.nl

Toch zijn er tot nu toe maar weinig mensen die koopsubsidie hebben aangevraagd. Dit is opmerkelijk, omdat veel mensen wel binnen de voorwaarden vallen. Waarschijnlijk komt dit doordat een groot aantal mensen niet bekend is met de voordelen van koopsubsidie, of er niet bij hebben stilgestaan om koopsubsidie aan te vragen.

Heb je er wel eens bij stilgestaan of koopsubsidie ook voor jou mogelijk is? Misschien wordt het eens tijd om rond te kijken. Met de koopsubsidie een eigen huis nemen is vaak nog voordeliger dan huren!

Voor meer informatie over koopsubsidie surf je naar de koopsubsidietabel.nl

Andere berichten in rubriek Financieel:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com