You are here: Home » Interieur » De woontrend dit najaar

De woontrend dit najaar

geschreven door testman

Het landelijke is uit en moet dit najaar plaatsmaken voor een meer toepasbaar interieur. Grove elementen zijn alleen terug te vinden in de vorm van een kroonluchter of hier en daar een stijlvolle accessoire. Geen overdadige stoffen, geen ongemakkelijk grote elementen.


Alles is te houden binnen een bepaald concept. De grote lege plaatsen binnen het huis kunnen worden aangevuld met een vloerkleed of eettafel. Kernwoorden zijn gemakkelijk en functioneel. Met het kouder worden van de dagen heb je uitstekend de gelegenheid eens iets te doen met de woonomgeving.

Wonen staat in het teken van stijlvol. Strak design gecombineerd met oeroude accenten maken je huis een plek om te kunnen genieten. Dit najaar is socializing ook een trend, maar dan wel in lichte tinten en de designs en motieven zijn grote blikvangers. Met de nieuwe generatie zitmeubelen neemt het comfort in huis toe, door het gebruik van zachte materialen.

De belangrijkste trendkleur van dit najaar is grijs waarbij je vooral moet denken aan het kleurenpalet van stenen zoals leisteen en grint. Een palet van de donkerdere tinten van paars en bruin zijn een goede aanvulling hierop. Felle kleuren als knalrood of geel zijn echt van het toneel verdwenen.

Op de (internationale) woonbeurzen en in woonmagazines zie je steeds vaker de gestapelde kasten. Fijngebouwd en hoog, soms gemaakt van kisten, heel luxe met gekleurd glas of kunststof en zelfs gemaakt van kartonnen dozen. Deze nieuwste manier van opbergen; het stapelen van losse elementen, kun je naar eigen smaak indelen, kiezen qua kleur, materiaal en formaat.

Het liefst is de gestapelde kast van alle kanten te gebruiken en mooi om te zien. Ook de ouderwetse ladenkast is herontdekt. Het is een eyecatcher in de ruimte waar je de mooiste spullen in bewaart, van bijouterie tot lingerie!

De komende periode zal vooral in het teken staan van een rustige omgeving die door middel van minimale accenten het seizoen echt tot zijn recht zal laten komen en een stijlvol functionele plek is om gezellig te socializen.

Andere berichten in rubriek Interieur:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com