You are here: Home » Slaapkamer » Natuurlijk ontwaken met daglicht

Natuurlijk ontwaken met daglicht

geschreven door testman

Ben jij ook zo iemand die elke ochtend een paar maal op de sluimertoets klopt voor je je uit bed sleurt? Nou, dan kun je voortaan die helse wekker vergeten en op een nieuwe manier wakker worden: met licht. Dankzij de nieuwe Philips Wake-up Light, die perfect de zonsopgang simuleert, sta je voortaan gemakkelijk en monter op, met een stralende ochtendzon.


Een halfuur voor de gewenste wektijd, straalt de Philips Wake-up Light licht uit dat geleidelijk aan sterker wordt, tot het de ingestelde intensiteit bereikt. Het uitgestraalde licht simuleert de opkomende zon in je slaapkamer en bereidt je lichaam zachtjes voor op het opstaan.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat de simulatie van een zonsopgang de energie, het humeur, de productiviteit, en de slaap- en ontwaakkwaliteit verbetert. Het is bewezen dat licht een ingrijpende impact kan hebben op ons welzijn. Precies daarom voelen we ons fitter, alerter, productiever en gelukkiger op zonnige dagen en eerder vermoeit en futloos op bewolkte of regenachtige dagen.

Als we deze wetenschappelijke bevindingen mogen geloven, is het toch heel tegenstrijdig dat de meeste onder ons gewekt worden door een indringend geluid, of dat nu de schrille toon is van de wekker of de weinig harmonieuze stem van een radiopresentator. Uit een consumentenonderzoek van Philips blijkt hoe dan ook dat 87% onder ons op de sluimertoets drukt om nog een paar minuten te kunnen indommelen; een bijkomend bewijs dat ontwaken met geluid niet de meest natuurlijke wekmethode is.

Slechts een derde (36%) van de consumenten is tevreden met hun huidige manier van wakker worden; waarom blijven we ons dan wekken met geluid, terwijl het duidelijk een methode is die noch ons lichaam noch onze geest apprecieert? Iedereen kent wel dat ‘op, maar nog niet wakker’-gevoel. Daar gaat nu verandering in komen, dankzij het ontwaken met licht.

De Philips Wake-up Light is een nieuwe natuurlijke ontwaakoplossing die gebaseerd is op de simulatie van een zonsopgang. Het licht van deze zonsopgang heeft een positieve uitwerking op onze energiehormonen, die maakt dat we op een natuurlijke manier gemakkelijk kunnen opstaan, met een fris en fit gevoel.

Andere berichten in rubriek Woonaccessoires:

Gerelateerde artikelen

4 reacties

RoosjeRoosje 1 oktober 2007 - 00:55

Gewoon met je gordijn open slapen, werkt ook.

Reageer
RoosjeRoosje 1 oktober 2007 - 00:55

Gewoon met je gordijn open slapen, werkt ook.

Reageer
Tanja 1 oktober 2007 - 09:54

Is natuurlijk ook een idee, alleen de meeste mensen willen graag slapen in een donkere kamer en daar heb je toch wel gordijnen voor nodig. vaak schijnt er zoveel kunstlicht naar binnen van bijv. andere huizen of lantaarnpalen. Vandaar dat dit wel een goede oplossing biedt.

Reageer
Tanja 1 oktober 2007 - 09:54

Is natuurlijk ook een idee, alleen de meeste mensen willen graag slapen in een donkere kamer en daar heb je toch wel gordijnen voor nodig. vaak schijnt er zoveel kunstlicht naar binnen van bijv. andere huizen of lantaarnpalen. Vandaar dat dit wel een goede oplossing biedt.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com