You are here: Home » Design meubels » Otazu presenteert eerste meubellijn

Otazu presenteert eerste meubellijn

geschreven door testman

Begin dit jaar schreven we er al eens over, maar nu is het zover. Rodrigo Otazu presenteert zijn eerste meubellijn. En wel op de beurs Woon & Leefgenot die van 15 t/m 22 oktober plaatsvindt in Beursgebouw Eindhoven. Zij hebben de echte wereldprimeur.


Al maanden wordt er naar uitgekeken door de pers, collega-ontwerpers en (het nog steeds toenemende aantal) liefhebbers van zijn werk: de presentatie van Otazu Home, de eerste interieurlijn van Rodrigo Otazu.
 
De uitermate stijlvolle en glamoureuze collectie waaraan de schitterende Swarovski stenen niet ontbreken, wordt op een bijzondere wijze gelanceerd door Romantica Design uit Nuenen: wereldwijd de eerste interieurzaak die de Otazu Home lijn gaat voeren.

‘Doe maar gewoon’ leek in Nederland altijd het motto wat betreft sieraden. De Argentijnse sieradenontwerper Rodrigo Otazu wist met zijn fantasievolle bijouterieën het roer echter helemaal om te krijgen. Massaal gaan we nu voor gekleurde stenen en extravagante ontwerpen. Het mag iedere vorm hebben en elke denkbare kleur. Het hoeven ook geen echte edelstenen meer te zijn. Als het maar Otazu is!

De kans is groot dat dit ook voor zijn meubels gaat gelden, want zijn met witleer met croco-print bekleedde meubels bezet met Swarovski-kristallen zijn stijlvol, werelds en koketteren met het ‘sterrendom’. Ze zijn net zo glamoureus als de maker zelf.


Otazu ontwerpt sieraden voor sterren als Kylie Minogue, Aretha Franklin en Britney Spears en mode-ontwerpers als Viktor & Rolf. Maar op het moment dat Trudy en Henk Höckel, de eigenaren van Romantica Design, hem vragen aanwezig te zijn bij de presentatie van zijn nieuwe Otazu Home lijn op de beurs Woon & Leefgenot, doet hij dat met evenveel plezier en dat siert hem.

Het gaat Otazu zo voor de wind, dat je je niet meer kan voorstellen dat hij zo’n tien jaar geleden nog antikraak woonde voor omgerekend 75 euro per maand en zijn sieraden op straat stond te verkopen. Het klinkt als een sprookje, maar dan wel een sprookje met een gelukkig einde…én een gelukkig begin. Want Rodrigo, die in 1968 werd geboren in Buenos Aires, stond als kind al in de schijnwerpers.

Zijn moeder was een bekende Argentijnse televisiepersoonlijkheid. Het ontbrak hem aan niets, want zijn familie was zeer welvarend. Daarbij had de jonge Rodrigo ook nog eens ‘the looks’ en kon hij als tiener al als fotomodel werken voor onder andere Calvin Klein. Omdat hij niet zoveel op had met dit werk, besloot hij er de brui aan te geven en op wereldreis te gaan.

Om zijn reizen te bekostigen begon hij de sieraden, die hij al van jongs af aan maakte, te verkopen. Aanvankelijk op een kleedje op straat. In Sydney werd hij door iemand van de Australische Vogue ontdekt toen hij op een sieradenbeurs stond met een bijzondere ketting. Toen de ketting in Vogue verscheen, begon zijn succes te lopen.


Otazu wilde hierop naar Europa om daar zijn collectie te promoten en samenwerking te zoeken met de grote mode-ontwerpers. Hij zocht naar een geschikte stad waar hij zijn atelier kon beginnen. Na lang zoeken kwam hij in Amsterdam terecht, doorslaggevende reden was dat hij daar ‘de liefde van zijn leven’ ontmoette. Nadat Otazu zich in Amsterdam had gevestigd, werd hij al snel ontdekt door bekende Nederlandse couturiers.

Frans Molenaar en Mart Visser gebruikten Otazu’s sieraden tijdens hun shows en Rodrigo ontwierp speciaal voor de collecties van verschillende couturiers. Ook kregen steeds meer ‘celebrities’ kennis van Otazu’s creaties. In september 2002 werd Rodrigo door superster Britney Spears gebeld. Zij bleek een groot fan van zijn sieraden te zijn geworden, nadat haar moeder een keer een Otazu-ketting voor haar had meegebracht uit Amsterdam.

Britney was zo gecharmeerd van zijn ontwerpen dat zij tijdens optredens maar ook privé, sieraden van Otazu droeg. Voor haar optreden op de MTV Mususic Awards van 2003 wilde Britney Spears een act met een slang doen. Of Otazu daar de sieraden voor wilde ontwerpen? Daar hoefde Rodrigo niet lang over na te denken. De slangenact was de volgende dag voorpaginanieuws en Otazu had het in één keer gemaakt in de popwereld.

Otazu’s werk bestaat echter niet alleen uit ontwerpen voor de sterren. Hij maakt ready to wear-collecties voor de detailhandel en werkt geregeld voor mode-ontwerpers waaronder Christian Lacroix. Rodrigo laat zich voor zijn collecties inspireren door liefde, vriendschap en positieve energie. Dit zijn de ingrediënten voor zijn kleurrijke sieraden en zijn succes. Hij noemt emotie de kracht achter zijn creaties.


Kenmerkend voor Otazu’s stijl is dat elke steen en elke zetting samensmelt in een vloeiende beweging van kleur en stijl. Hoewel Otazu in zijn werk doorgaans gebruik maakt van Swarovski-kristallen en Venetiaans glas, werkt hij ook samen met Gassan Diamonds, waar hij prachtige verbijzonder kostbare sieraden voor ontwerpt. Maar Rodrigo Otazu wil méér zijn dan sieradenontwerper alleen.

Het merk Otazu is daarom sterk aan het uitbreiden met Otazu Shoes & Sunglasses, Otazu Couture en nu dus ook Otazu Home. Een schitterende collectie, die zowel in een klassiek als in een modern interieur niet zal misstaan en die zeker de moeite waard is om te gaan bekijken.

Wie graag persoonlijk kennis maakt met de man achter de collectie is van harte welkom op maandag 16 oktober, vanaf 14.00 uur. Het loont overigens de moeite om eerder te komen, want de eerste honderd bezoekers op deze Lady’s Day ontvangen een prachtig welkomstgeschenk van Rituals.

Woon & Leefgenot, 15 t/m 22 oktober, Beursgebouw, Lardinoisstraat 8, Eindhoven.
15, 21, 22 oktober: 11.00-17.00 uur, 16 t/m 20 okt: 13.00-21.00 uur. Meer info: www.woonenleefgenot.nl
 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com