You are here: Home » Wonen » Boontje komt om zijn loontje

Boontje komt om zijn loontje

geschreven door testman

Tord Boontje is een eigenzinnige ontwerper die veel werkt met herhalende patronen en ongewone materialen. Er is een sprookjesachtig boek over zijn werk verschenen. Daarin zegt hij over ontwerpen; “Het moet niet alleen duidelijk maken wie we zijn, maar ook hoe we het liefst onze wereld zouden zien.”


Nu heeft hij dit luxe vormgegeven fotoboek uit gebracht. Het is een document over het werk van de industrieel ontwerper Tord Boontje, geboren te Enschede in 1968. Zijn opleiding was aan de Design Academie in Eindhoven en in Londen. Hij ontwerpt en vervaardigt gebruiksvoorwerpen in textiel, keramiek, papier, plastic en hout; daarnaast ontwikkelt hij decoratieve massaproducten.

Zijn carrière heeft een hoge vlucht genomen, hij verwierf vanaf 2000 een prominente plaats in de designwereld. Meer dan 180 paginagrote kleurenfoto’s tonen zijn werk van de afgelopen 10 jaar. Gelardeerd met essays over zijn levensloop en carrière, ontwerpen en productiewijzen en een beschouwing over kunst, design, en decoratie.

Boontje ziet design als een decoratieve kunstvorm en heeft van de decoratie een eigentijds massaproduct gemaakt door nieuwe materialen en technieken te gebruiken. Zijn stijl is ornamentaal en esthetisch. Veel luchtige fragiele bloemmotieven sieren stoelen, lampen, gordijnen en serviezen. Het boek bevat overzichten van Boontjes solotentoonstellingen en installaties, ontwerpen, biografie en een register.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com