You are here: Home » Design meubels » Design meubel: lippenbank

Design meubel: lippenbank

geschreven door testman

Iedereen kent ‘m of heeft ‘m wel eens gezien de Bocca. Bocca is in 1971 ontworpen door Studio 65 voor Gufram. Bocca wordt vaak de lippenbank of Mae West sofa van Dali genoemd. Deze sofa in de vorm van gigantische lippen is een eerbetoon aan de Mae West sofa uit 1936 van Salvador Dalì. Vervaardigd van duurzaam koudschuim (zorgt voor een goede drukverdeling) en is bekleed met elastische wasbare stof.


Het designlabel Heller heeft een moderne kunststof versie ontwikkeld onder licentie van de oorspronkelijke ontwerpers (Studio65). Door gebruik te maken van de ‘rotation molding’ techniek is de bank hol van binnen en lichtgewicht en is gemakkelijk te verplaatsen. Aan de onderkant bevindt zich een plug zodat het bankstel gevuld kan worden met extra gewicht (water of zand). De bank is vervaardigd uit een stuk van polymeer, een kunststof dat veel gebruiksgemak biedt. Bocca is dus geschikt voor binnen en buiten.

Je kunt natuurlijk ook beide banken kopen. Één voor binnen en één voor buiten. Er zit wel een prijs verschil tussen. De stoffen Bocca is meer dan 5.000,- euro terwijl de kunststof bank niet meer dan 1.000,- euro moet kosten.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

peter 6 maart 2008 - 10:48

weet u waar het lippenbankje te koop is??

Reageer
peter 6 maart 2008 - 10:48

weet u waar het lippenbankje te koop is??

Reageer
L v Dijk 8 oktober 2010 - 13:31

Waar is deze bank te koop ??
Waar kan ik hem bezichtigen ??

Reageer
L v Dijk 8 oktober 2010 - 13:31

Waar is deze bank te koop ??
Waar kan ik hem bezichtigen ??

Reageer
Eames 22 november 2010 - 15:19

Iemand al een idee waar deze te koop zijn? en een prachtig bankje!

Reageer
Eames 22 november 2010 - 15:19

Iemand al een idee waar deze te koop zijn? en een prachtig bankje!

Reageer
casey 12 december 2010 - 15:13

bebob design verkoopt de bank. er staat een exemplaar op de utrechtse straat 105 momenteel.

Reageer
casey 12 december 2010 - 15:13

bebob design verkoopt de bank. er staat een exemplaar op de utrechtse straat 105 momenteel.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com