You are here: Home » Wonen » Jan des Bouvrie Academie

Jan des Bouvrie Academie

geschreven door testman

Lifestyle is een blijvende behoefte. Een huisstijl is een persoonlijke uiting. Persoonlijke uitingen zijn onderhevig aan ontwikkeling. Dat betekent dat eens in de zoveel tijd iedereen zijn leefomgeving anders wil inrichten of in sommige gevallen zelfs een andere woning betrekt.

Dat kan met geheel nieuwe meubelen, maar ook met het bestaande is al veel te bereiken. Het verlangen naar een sfeervol thuis als reactie op een complexer wordende samenleving schept een blijvende behoefte aan een interieur dat past bij de levensstijl.

Kennis over het inrichten van een leefomgeving heeft constante waarde. De Jan des Bouvrie Academie in Deventer biedt de mogelijkheid een unieke opleiding te volgen in het vak Lifestyle Adviseur.

Lifestyle betekent niet alleen het inrichten van een woning maar bijvoorbeeld ook hoe een tuin is ingericht, hoe men gekleed gaat, welke bloemen iemand koopt of naar welke muziek je luistert. Het betreft vele facetten waarbij in de opleiding de belangrijkste elementen aan bod komen: architectuur, ruimtelijke vormgeving, styling en tuinarchitectuur. Samen met kennis van kunst- en cultuurhistorie vormen deze elementen het totaalconcept van waaruit gewerkt wordt.

De student ontwikkelt zich in vier jaar tijd tot een deskundige die op zelfstandige wijze informatie en advies kan geven over de mogelijkheden rondom het inrichten van een leefomgeving. Dit kan een globaal advies zijn of een concrete uitwerking van het advies. De lifestyle adviseur moet het hele traject van inrichten kunnen begeleiden.

De belangrijkste taak van de lifestyle adviseur is ervoor te zorgen dat de klant iedere dag weer ’thuiskomt’. Om dat te bereiken moet de lifestyle adviseur goed kunnen samenwerken met de klant, wensen en ideeën kunnen achterhalen en kunnen verbeelden. Dat betekent over veel beelden beschikken en met behulp daarvan oplossingen bedenken. De opleiding Lifestyle Adviseur is het startpunt van een continue proces van artistieke en persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

13 reacties

Lie 29 juni 2007 - 17:25

Geachte heer De Bouvrie,

Normaliter kruip ik niet snel achter het toetsenbord maar nu is dit alleszins anders. Ik heb uw carriëre gevolgd en kon het wel of niet mooi vinden.

Ik ben een 52-jarige vrouw en zou willen 12 jaar te zijn. Waarom, omdat ik ook bij die groep behoor die uw opleiding zou zijn gaan volgen. Ik behoorde ook tot die groep kinderen die nu, dank zij u, wel de kans krijgen te slagen in het leven op de manier waarop hun talenten tot zijn recht komen. Na veel geworstel,gestudeer, maar voornamelijk keihard werken, heb ik ook altijd mijn broodje kunnen verdienen maar dit ten koste van mijn creativiteit en gezondheid.

Ik was een aantal jaren sceptisch over uw kunnen en know how omdat ik geen duidelijke ontwikkeling in uw persoonlijkheid zag. Hoe ben ik op deze gedachten teruggekomen nu ik weet dat u deze opleidingen gestart bent en uw kennis gebruikt ter leering. Ik vind het fantastisch in u bent een voorbeeld voor velen.
Heel veel bewondering voor de door u ingeslagen weg, (waarvan ik vermoed dat ook uw echtgenote hiertoe het nodige bijgedragen heeft) en wat zal dit voor u een feest van overwinnig zijn.

Heel veel succes en geluk toegewenst.

Met vriendelijke groet,
mw. A.J. Kip

Reageer
Lie 29 juni 2007 - 17:25

Geachte heer De Bouvrie,

Normaliter kruip ik niet snel achter het toetsenbord maar nu is dit alleszins anders. Ik heb uw carriëre gevolgd en kon het wel of niet mooi vinden.

Ik ben een 52-jarige vrouw en zou willen 12 jaar te zijn. Waarom, omdat ik ook bij die groep behoor die uw opleiding zou zijn gaan volgen. Ik behoorde ook tot die groep kinderen die nu, dank zij u, wel de kans krijgen te slagen in het leven op de manier waarop hun talenten tot zijn recht komen. Na veel geworstel,gestudeer, maar voornamelijk keihard werken, heb ik ook altijd mijn broodje kunnen verdienen maar dit ten koste van mijn creativiteit en gezondheid.

Ik was een aantal jaren sceptisch over uw kunnen en know how omdat ik geen duidelijke ontwikkeling in uw persoonlijkheid zag. Hoe ben ik op deze gedachten teruggekomen nu ik weet dat u deze opleidingen gestart bent en uw kennis gebruikt ter leering. Ik vind het fantastisch in u bent een voorbeeld voor velen.
Heel veel bewondering voor de door u ingeslagen weg, (waarvan ik vermoed dat ook uw echtgenote hiertoe het nodige bijgedragen heeft) en wat zal dit voor u een feest van overwinnig zijn.

Heel veel succes en geluk toegewenst.

Met vriendelijke groet,
mw. A.J. Kip

Reageer
Alain 1 juli 2007 - 08:04

@lie, leuk dat je ons laat mee lezen. Nu hoop ik natuurlijk ook dat Jan zelf ook deze blog leest. Maar voor de zekerheid kun je hem maar beter direct mailen: info@hetarsenaal.nl

Reageer
Alain 1 juli 2007 - 08:04

@lie, leuk dat je ons laat mee lezen. Nu hoop ik natuurlijk ook dat Jan zelf ook deze blog leest. Maar voor de zekerheid kun je hem maar beter direct mailen: info@hetarsenaal.nl

Reageer
leanne 5 januari 2009 - 13:57

Hallo,

heb veel gelezen op de site over de Jan des Bouvrie academie en ben er dan ook achter gekomen dat dit echt
iets voor mij is.

Wel heb ik al 3 jaar een modestyling opleiding in combinatie met detailhandel gevolgt, maar helaas is het mode styling gedeelte daar afgelopen op niveau 4 en
volg ik momenteel alleen nog de detailhandel opleiding. saai dus, hier kan je totaal je creativiteit niet kwijt. Dit is dan ook precies de rede waarom deze opleiding me wel
helemaal leuk lijkt.

maar hoop snel wat te horen,

groetjes leanne

Reageer
leanne 5 januari 2009 - 13:57

Hallo,

heb veel gelezen op de site over de Jan des Bouvrie academie en ben er dan ook achter gekomen dat dit echt
iets voor mij is.

Wel heb ik al 3 jaar een modestyling opleiding in combinatie met detailhandel gevolgt, maar helaas is het mode styling gedeelte daar afgelopen op niveau 4 en
volg ik momenteel alleen nog de detailhandel opleiding. saai dus, hier kan je totaal je creativiteit niet kwijt. Dit is dan ook precies de rede waarom deze opleiding me wel
helemaal leuk lijkt.

maar hoop snel wat te horen,

groetjes leanne

Reageer
A.Egberink 10 april 2010 - 19:37

Geachte heer, mevrouw,

Bij een presentatie van de opleiding in Deventer viel mij op dat er een Getuigschrift behaald kan worden als afronding van de opleiding.
Waarom geen diploma???

Met vriendelijke groet,

Anne Egberink

Reageer
A.Egberink 10 april 2010 - 19:37

Geachte heer, mevrouw,

Bij een presentatie van de opleiding in Deventer viel mij op dat er een Getuigschrift behaald kan worden als afronding van de opleiding.
Waarom geen diploma???

Met vriendelijke groet,

Anne Egberink

Reageer
Margot van der Heijden 4 mei 2011 - 19:05

Geachte heer Des Bouvrie.
Mijn dochter is nu 15 jaar en al een aantal jaren wil ze graag binnenshuis architekt worden. Daarnaast zou ze graag het hele interieur willen kunnen veranderen.Dus alle binnen muren kunnen kunnen laten neerzetten. Haar vraag is welke opleiding kun je dan het beste gaan volgen en is daar wel een opleiding voor.
Wij hopen op een positieve reactie van u.

Met vriendelijke groeten Dominique en Margot van der Heijden.

Reageer
Margot van der Heijden 4 mei 2011 - 19:05

Geachte heer Des Bouvrie.
Mijn dochter is nu 15 jaar en al een aantal jaren wil ze graag binnenshuis architekt worden. Daarnaast zou ze graag het hele interieur willen kunnen veranderen.Dus alle binnen muren kunnen kunnen laten neerzetten. Haar vraag is welke opleiding kun je dan het beste gaan volgen en is daar wel een opleiding voor.
Wij hopen op een positieve reactie van u.

Met vriendelijke groeten Dominique en Margot van der Heijden.

Reageer
Kim 9 oktober 2011 - 16:26

Ik heb jaren geleden een prachtige lamp van Jan des Bouvrie gezien bij de Gamma. Het was een soort van vierkante open haard. Ik wilde het toen kopen maar vond het toen te duur, voor mij dan. Die lamp is nooit meer uit mijn gedachten verdwenen. Wat was die lamp toch prachtig mooi!!!
Ik heb overal op het internet naar deze lamp gezocht maar kan het niet meer vinden. Ben gek op zulke sfeerlampen.

De Cubico lampen van Jan des Bouvries zijn, ook O, zo mooi, mooi, mooi. Jammer van de prijs.

Jan bedankt, je bent een genie!

Reageer
Kim 9 oktober 2011 - 16:26

Ik heb jaren geleden een prachtige lamp van Jan des Bouvrie gezien bij de Gamma. Het was een soort van vierkante open haard. Ik wilde het toen kopen maar vond het toen te duur, voor mij dan. Die lamp is nooit meer uit mijn gedachten verdwenen. Wat was die lamp toch prachtig mooi!!!
Ik heb overal op het internet naar deze lamp gezocht maar kan het niet meer vinden. Ben gek op zulke sfeerlampen.

De Cubico lampen van Jan des Bouvries zijn, ook O, zo mooi, mooi, mooi. Jammer van de prijs.

Jan bedankt, je bent een genie!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com