You are here: Home » Groen wonen » Daglicht met 44% subsidie?

Daglicht met 44% subsidie?

geschreven door testman

Niets is zo waardevol als volop daglicht. Veel woningen en werkplekken laten op dit punt echter nogal wat te wensen over. Het daglichtsysteem van Solatube brengt daar verandering in. Want met een eenvoudig te plaatsen daglichtsysteem kun je donkere ruimten snel en gemakkelijk in een lichte en aangename leef- en of werkomgeving veranderen.

De Solatube is niet gewoon een pijp met aan weerskanten glas. Het principe is gebaseerd op een optimale lichtvangst door de relatief kleine koepel en een ongeëvenaard lichttransport via een superreflecterende buis. De koepel is voorzien van een extra reflector, die licht opvangt dat anders ongebruikt de koepel zou verlaten. Daarbij maken de koepels van de Brighten Up Series gebruik van RayBender prisma’s, die het opgevangen licht onder een scherpere hoek het systeem in leiden.

Het resultaat? Een maximale lichtopbrengst vanaf plafondhoogte.

Tot slot wordt het opgevangen daglicht in de ruimte verspreid door een plafondplaat. Als optie is een kunstlichtarmatuur leverbaar die in het systeem kan worden geplaatst zodat de Solatube ook ‘s-avonds en ‘s-nachts als verlichting kan worden gebruikt. Speciaal voor de badkamers en toilet is er een ventilatie-unit leverbaar.

De verlichting in woon-/werkkamer zoals bijvoorbeeld in woonhuizen: in thuisbioscopen, slaapkamers of Multi-mediakamers zijn met een dimmer regelbaar. Met deze dimmer is zelfs het daglicht te regelen met een schakelaar.

Daglicht bespaard natuurlijk ook nog eens het energie verbruik. Daarom heeft het ministerie van economische zaken ook dit jaar de Solatube daglichtsystemen opgenomen in de Energielijst 2007. Dit kan je een subsidie opleveren van 44%. Kijk voor meer informatie op techcomlight.nl

Andere berichten in rubriek Verlichting:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com