You are here: Home » Slaapkamer » Stijlvol slapen

Stijlvol slapen

geschreven door testman

Wanneer je een slaapkamer gaat inrichten moet je aan meer dingen denken dan alleen het ideale bed. Ga je er alleen slapen of ook televisiekijken, muziek luisteren en misschien zelfs werken? En had je al aan verlichting gedacht?
 
Goede verlichting bestaat uit een combinatie van meerdere soorten licht en is natuurlijk sterk afhankelijk met wat je in deze kamer doet. Welke andere meubels, accessoires en gordijnen en vloerbedekking kies je. Wat wordt de basis kleur?

Wanneer je voor een felle kleur kiest, liever voor één muur dan voor alle wanden. Wanneer je kiest natureltinten, dan kun je de kamer op kleur brengen met het beddengoed en accessoires. Een dekbedovertrek bepaalt voor een groot deel de sfeer en kleur in je slaapkamer.

Over kleur gebuik in het interieur is veel geschreven en misschien helpt het je om je keuze te bepalen.

Groen: doet denken aan de natuur en werkt rustgevend. Het geeft ook kracht en energie. Groen is in huis de ideale kleur voor kamers waar je veel bent.

Geel: doet denken aan de zon en geeft een verkwikkend en opgewekt gevoel. Een ruimte licht op met geel. Kies voor de kinderkamer geen heldergeel; onderzoek heeft uitgewezen dat baby’s daarvan vaker huilen.

Rood: werkt activerend. Ideaal voor de studeerkamer, maar vermijd ook deze kleur in de kinderkamer. Het kan hyperactief maken. Rood staat voor hartstocht en passie. In een rode kamer is het twee graden warmer dan in een witte of een blauwe.

Blauw: is kalmerend, zacht en geeft rust. Doordat blauw de communicatie makkelijker maakt, is het een populaire kleur voor conferentiecentra.

Wit: is zuiver en staat voor schoon en puur. Het geeft koelte en een fris gevoel en is daarom heel geschikt voor warme kamers op het zuiden.

Paars: stemt tot nadenken en zorgt voor verdieping. Het kan de creativiteit verbeteren en de intuïtie aanscherpen: ideaal voor een studeerkamer

Naast de kleur en de verlichting vind ik persoonlijk comfort erg belangrijk. Ik wil niet alleen lekker kunnen slapen in bed, maar ook lezen en soms televisie kijken. Ideaal is dan een bedhoofd tegen de muur waar je de kussens tegen aan kan leggen. Behalve dat de muur dan minder koud is, staat het ook nog eens mooi en hotelsjiek.
 
Eigenlijk is zo’n bedhoofd gemakkelijk zelf te maken. Een plank, schuimrubber, fiberfill en een mooie lap stof. Wat ook hier belangrijk is, is de menselijke maat. Wanneer je op je bed zit met je rug tegen de muur (recht op dus), moet je hoofd nog steeds het bedhoofd raken. Voor de breedte kun je de breedte van je bed nemen maar nog mooier is om het bedhoofd aan weerskanten breder te maken. 15 tot 20 cm aan weerskanten is voldoende.

Verder kun je spelen met de vorm en hoef je het bedhoofd natuurlijk niet direct tegen de muur te plaatsen. Achter het bed hoofd kun je met gemak een soort kastje maken van 15 cm. Hierin kun je weer verlichting maken voor indirect licht enz. Genoeg mogelijkheden voor creatieve oplossingen.

Naast de vorm en grootte is de kleur, dikte en materiaal van belang. Neem een dikke laag schuimrubber. 5 cm, maar het liefst dikker. Daar overheen de fibberfill en de stof. Houd er rekening mee dat deze aan de achterkant nog vastgeniet moeten worden. Je hebt dus een paar centimeters meer nodig.

Om je bedhoofd een sjieke uitstraling te geven, kun je het bedhoofd capitonneren. Maak hiervoor gaten in de plank en trek met ijzerdraad en knopen de stof strak en niet ‘m aan de achter- kant vast. Het is niet alleen een decoratief gezicht, het zorgt er ook nog eens voor dat de stof niet gaat lubberen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Constance 20 november 2008 - 15:24

UPDATE: Ik heb ‘m zojuist binnengekregen dus gelijk mijn muziek erop gezet en testen maar. De resultaten lezen jullie binnenkort.

Reageer
Constance 20 november 2008 - 15:24

UPDATE: Ik heb ‘m zojuist binnengekregen dus gelijk mijn muziek erop gezet en testen maar. De resultaten lezen jullie binnenkort.

Reageer
henkens 21 augustus 2009 - 21:57

hebben jullie vb van headborden of een fotoalbum om wat om wat ideeen op te doen voor onze slaapkamer.dank u wel

Reageer
henkens 21 augustus 2009 - 21:57

hebben jullie vb van headborden of een fotoalbum om wat om wat ideeen op te doen voor onze slaapkamer.dank u wel

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com