You are here: Home » Wonen » Het Art Nouveau en Art Deco boek

Het Art Nouveau en Art Deco boek

geschreven door testman

Het Art Nouveau en Art Deco boek. Een compact en zeer praktisch boek voor een eerste kennismaking met de Nederlandse kunstnijverheid; Nieuwe kunst, Amsterdamse school, Haagse school en het Nieuwe Wonen. Met honderden schitterende kleurenfoto’s. Het boek presenteert de ongelooflijke veelzijdigheid (op allerlei gebied; stoffen, aardewerk, meubilair, sieraden, verlichting) van deze stijlen uit de periode 1880-1940.

Na een korte inleiding worden 100 kunstenaars – naast bekende ontwerpers als Berlage, Copier, Gispen, De Klerk, Lebeau, Van der Leck, Rietveld, Stam, Thorn Prikker, Toorop en Zwart- ook interessante minder bekende – en honderden werken, zoals glaswerk, keramiek, maskers, meubels, sieraden, textiel, klokken en zilver, voornamelijk uit de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag en de Collectie Meentwijck, Bussum getoond.

Steeds met een beschrijving van leven en werk van de kunstenaar en een of meer afbeeldingen van objecten. Naast de uitingen van de Art Nouveau en Art Deco is er ook aandacht voor de Nieuwe Kunst, Amsterdamse School, Haagse School, De Stijl en het Nieuwe Wonen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com