You are here: Home » Jabra » 8.000 euro winnen?

8.000 euro winnen?

geschreven door testman

Wie heeft het beste idee waarmee starters op de woningmarkt meer kans krijgen op een eigen huis? Wat moet er veranderen zodat jonge mensen hun eerste eigen huis kunnen kopen? Het beste idee wordt beloond door Vereniging Eigen Huis met een IKEA waardepas ter waarde van 8.000 euro.

Vereniging Eigen Huis reikt in april de Van Herwijnen prijs uit aan het meest interessante, creatieve, unieke en uitvoerbare idee waarmee de startersproblematiek op de woningmarkt kan worden aangepakt.

De winnaar wordt gekozen uit een ideeëncompetitie waaraan iedereen kan meedoen. Vooral jonge mensen van 20 tot 35 jaar worden uitgenodigd deel te nemen. De hoofdprijs is een IKEA waardepas van 8.000 euro. De tweede en derde prijs is een waardepas van elk 1.000 euro.

Inzendingen kunnen een breed karakter hebben. Van financiële (hypotheek)constructies, vernieuwende bouwmethoden en technische foefjes tot beleidsmatige ingrepen of wetsvoorstellen. Het idee moet een concrete en uitvoerbare oplossing of oplossingsrichting bevatten voor de problemen die starters ondervinden op de koopwoningenmarkt. Ideeën kunnen tot half februari worden ingestuurd via www.eigenhuis.nl, de website van Vereniging Eigen Huis. Een jury van de vereniging selecteert de drie beste ideeën. Het publiek kan vervolgens van half maart tot begin april op de website stemmen voor het prijswinnende idee.

De Van Herwijnenprijs is vernoemd naar drs. H.J. van Herwijnen, oprichter en 26 jaar lang directeur van Vereniging Eigen Huis, en wordt uitgereikt aan personen of instellingen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor het eigenwoningbezit. De prijs is in 2004 voor de eerste keer uitgereikt aan het Ecologisch Woonproject Purmerend.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com