You are here: Home » Designers » Alain Berteau

Alain Berteau

geschreven door testman

Tanja zal wel weer zeggen dat ik iets schrijf over een Alain, omdat hij en ik dezelfde naam hebben. Maar hij heeft niet alleen dezelfde naam, maar is ook nog eens uit hetzelfde bouwjaar. Alain Berteau, Brussels architect en designer doceert meubeldesign op La cambre School of Arts. Hij is actief op verschillende niveaus en ontwerpt zowel gebouwen, interieurs, meubelen en voorwerpen. Zijn creaties zijn eenvoudig, maar veelzijdig en intens. Zij stellen de gevestigde typologieën in vraag en brengen oplossingen die aangepast zijn aan de nieuwe levenswijze.
De ‘ontwerpers van het jaar’ schieten als paddestoelen uit de grond. Ook Kortrijk heeft zijn eigen favoriet: de in Brussel wonende Alain Berteau, vanwege zijn stoel Ruby voor Montis. Hij nam zijn prijs op de beurs in ontvangst op vrijdag 13 september. Wat maakt de Ruby zo bijzonder? Wel, de jury prijst de functionaliteit van de stoel, het zitcomfort en het organische gevoel dat Berteau wist te creëren met zijn geometrische belijningen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com