You are here: Home » Groen wonen » Greenpeace spaarlampenactie

Greenpeace spaarlampenactie

geschreven door testman

Nederland massaal aan de spaarlamp, dat is wat Greenpeace wil. Met spaarlampen help je het klimaat in een handomdraai, en je verdient ook nog eens geld. Greenpeace heeft daarom een actie bedacht om gezamenlijk 1 miljoen spaarlampen in te draaien.
Door 1 miljoen extra spaarlampen in te draaien besparen we samen maar liefst 126 miljoen kilo CO2. Ofwel het vieze broeikasgas dat vrijkomt bij de gas- en kolenverbranding voor het opwekken van energie en de grootste veroorzaker van klimaatverandering. Maar dat is niet het enige dat we besparen: het mooie van spaarlampen is dat ze ons nog eens geld opleveren ook! Voor elke gloeilamp die je door een spaarlamp vervangt houd je per jaar 7,9 euro over. En dat minstens zes jaar lang, want zo lang gaat een gemiddelde spaarlamp mee.
Natuurlijk zijn er ook andere manieren om energie te besparen, maar de spaarlamp is wel een hele makkelijke en effectieve manier. Spaarlamp groot, lelijk en fel? Dat is verleden tijd. Tegenwoordig zijn er spaarlampen in alle soorten en maten, ook sfeerlichten en dimbare lampen. O, en ledlampen tellen ze ook mee als spaarlampen.
Met deze actie kun je ook nog leuke prijzen winnen, zoals een reis naar Parijs. Voor meer informatie hierover, surf dan naar de site.

Andere berichten in rubriek Verlichting:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com