You are here: Home » Jabra » Het kadaster

Het kadaster

geschreven door testman

De notaris zorgt er voor dat elke onroerendgoedtransactie wordt ingeschreven bij het kadaster. De gegevens hiervan zijn gewoon openbaar en dit betekent dat je de verkoopprijs van elke verkochte woning in Nederland gewoon kunt opvragen. Eén telefoontje en je weet meteen voor welk bedrag en in welk jaar een huis de laatste keer is verkocht. (koopsomlijn 0900 2020201)
Dit is wel zo nuttige informatie als je begint met de onderhandelingen over de prijs van een huis.
Maar deze informatie zegt natuurlijk niets over de huidige waarde van een woning. Deze waarde kan in de loop van de jaren enorm zijn gestegen of in een enkel geval zelfs gedaald. Hiervoor is het raadzaam om een taxatierapport op te laten maken door een makelaar/taxateur. Het specifieke huis wordt dan door een taxateur geïnspecteerd en je ontvangt een uitgebreid taxatierapport met daarin o.a. de huidige vrije verkoopwaarde en de executiewaarde. Aan een taxatierapport zijn uiteraard hogere kosten verbonden.

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Mark 11 april 2007 - 19:43

Voor eventueel geintresseerden bovenstaand linkje naar taxatie-vergelijk site
gr

Reageer
Mark 11 april 2007 - 19:43

Voor eventueel geintresseerden bovenstaand linkje naar taxatie-vergelijk site
gr

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com