You are here: Home » Badkamer » Maak van je badkamer je eigen wellness spa

Maak van je badkamer je eigen wellness spa

geschreven door Constance

Je badkamer is lang niet meer de ruimte waar je even snel onder de douche gaat of tandenpoetst. We brengen meer en meer tijd door in de badkamer en dan is het heel fijn als je een echte spa & wellness ruimte kan creëren. En daar hoort uiteraard een vrijstaand bad bij.

Vrijstaand bad

Als je kiest voor een vrijstaand bad is het belangrijk dat je rekening houdt met de afmetingen van je badkamer én de vorm van het bad. Want misschien denk je gelijk aan een ovaal model, maar als je een kleinere badkamer hebt, kan je ook kiezen voor een klein rond bad of een half vrijstaand bad.

Voor elke badkamer stijl is er een bijpassend bad. Of je nu voor een moderne strakke look of toch voor een meer romantische uitstraling gaat.

Het combineren van twee kleuren geeft een extra wow effect; witte tegels, wastafel en douche en het vrijstaande bad in zwart, op deze manier is het bad nog meer dé eyecatcher.

Mocht je verbouwingsplannen hebben en je wilt niet alleen je badkamer maar ook je slaapkamer aanpakken, dan is het wellicht mogelijk om een badkamer ensuite te laten maken. Hiermee krijg je het echte hotel chic gevoel en tegelijktijdig ook meer m2 om te slapen én te badderen.

En beide ruimtes lijken optisch groter als je de vloer van je slaapkamer laat doorlopen in je badkamer, dit kan onder meer met een gietvloer, kurk of pvc.

De toiletbril anno 2022

Het hangende toilet is inmiddels al bij iedereen ingeburgerd, maar niet alleen het toilet ook de toiletbril heeft de laatste jaren de nodige vernieuwingen ondergaan.

Vroeger waren er alleen witte, zwarte of houten modellen te koop. Later zijn de gekleurde en toiletbrillen met een print bijgekomen.

En sinds een paar jaar zijn de toiletbrillen met de zgn. softclose en quick release aan het assortiment toegevoegd. Een softclose toiletbril sluit langzaam zodat je vingers niet tussen de bril en de toiletpot kunnen komen. De quick release toiletbril zorgt ervoor dat je, bij het schoonmaken van je toilet, de bril heel gemakkelijk kan verwijderen en na de poetsbeurt zet je deze weer heel eenvoudig terug.

In Japan en Zuid-Korea zijn douche toiletbrillen, mét verwarming in de bril, heel normaal. Je kan kiezen uit de sterkte van de douchestraal, warm of koud water en welk deel van je lichaam je wilt reinigen. En je zelfs kiezen om een ‘doorspoelgeluid’ aan te zetten, zodat je medebewoners niet hoeven mee te genieten van jouw toiletbezoek.

Maar ook in Nederland heeft de douche toiletbril haar intrede gedaan, maar met wel iets minder functies dan in het Verre Oosten. De toiletbril heeft een ingebouwde douche en na elk toiletgebruik wordt je onderlichaam met water gereinigd. En hierna kan je weer fris verder de dag door.

Hou er wel rekening mee dat dit type toiletbril niet op elke toilet kan worden aangesloten en dat je misschien een extra waterleiding moet laten aanleggen.

Groen in je badkamer

Als je regelmatig een lange tijd in bad doorbrengt dan is het wel heel fijn als je wat planten neerzet of ophangt. Dit geeft een Zen gevoel maar is ook nog eens beter voor je gezondheid én je leefomgeving.

En deze planten doen het prima doen in de badkamer;

  • Orchideeën hebben luchtwortels: ze “drinken” van de damp van je douche & bad.
  • Bromelia’s zijn tropische planten en hebben alleen af en toe een beetje water in het hart van de plant nodig.
  • Varens gedijen ook goed op vocht en niet al te veel licht. En als je kiest voor de Phlebodium Blue Star varen, dan wordt de lucht van je badkamer ook nog eens gezuiverd.

En heb je niet genoeg ruimte voor grote planten, dan kan je ook macramé hangers met planten, in verschillende hoogtes, ophangen.

Spa & wellness producten

Je hebt het perfecte bad, het heerlijke verfrissende toilet en een kleine badkamer jungle gecreëerd met hangende en staande planten. Toch mis je iets, nl. fijne producten voor bath & body.

Er bepaalde geuren en geurcombinaties die je eigenlijk altijd ruikt in een spa of sauna. Dit zijn o.a. eucalyptus, munt, tea tree en lavendel. En dat is heel logisch want elk van deze natuurlijke kruiden hebben de overeenkomst dat zij ontspanning en rust creëren.

Er zijn een paar merken die mij het echte spa gevoel geven, en dat zijn Madara, Aveda én Kruidvat.

Zo heeft het Kruidvat de Soul Secrets lijn (voorheen Spa Secrets) in de geuren Joy, Energie, Balance en Love. Je kunt kiezen uit diverse producten maar het belangrijkste is dat jij die geur kiest waar jij je Zen van gaat voelen!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com