You are here: Home » Eten & koken » Aan de kook met de Just Vegan koekenpan

Aan de kook met de Just Vegan koekenpan

geschreven door Constance

Gisteren hebben jullie kunnen lezen dat ik, tijdens de trip met de Blogboot, een Just Vegan koekenpan heb gekregen. En ik ben gisterenavond gelijk aan het testen geslagen.

De Just Vegan pannen zijn er in verschillende maten maar ze hebben allemaal 1 ding gemeen; ze zijn geschikt voor iedereen die veganistisch en/of vetvrij wil koken.

De koekenpan (mijn exemplaar heeft een doorsnede van 28 cm) heeft een plantaardige keramische anti-aanbaklaag. Deze laag is gemaakt van een mengsel van avocado-olie en water. De coating is Teflon vrij en andere chemische stoffen.

De pan en de handgreep is gemaakt van gerecycled materiaal en kan gebruikt worden op gas, elektrisch, keramisch, halogeen, inductie en kan ook in de oven. (tot max. 280°C). En mag na afloop in vaatwasser. En dat laatste kan met heel veel pannen niet.

Maar zoals gezegd, ik wilde de pan gelijk testen en aangezien ik gisteren nasi ging maken, kon ik deze pan goed gebruiken. Ik doe altijd een omelet door de nasi, en meestal eindigt mijn omelet in stukjes. M.a.w. een omelet bakken is een ultieme test.

Ik heb geen boter of olie gebruikt, en ik merkte dat de pan heel mooi gelijkmatig warm werd. Het eimengsel stolde goed en gelijkmatig. En toen kwam het ultieme moment; hoe gemakkelijk gleed de omelet uit de pan? Nu dat was een eitje, want zonder gebruik van een spatel, gleed de omelet (in zijn geheel) op het bord.

En de pan was daarna schoon, en dat kwam mooi uit want ik kon gelijk door met de prei, nasikruiden, taugé en rijst. Meestal bakt dit mengel aan, maar ook dat was niet het geval. Ik kon alles goed door elkaar roeren, zonder dat de boel aankoekte. 

De pan ziet er ook mooi uit, dus je kan gewoon op tafel zetten. En na afloop zo, hop, in de vaatwasser waar hij vanmorgen weer helemaal schoon en fris uit kwam. En ook dat heb ik wel anders gezien want mijn ‘oude’ koekenpannen (geschikt voor inductie en vaatwasser) worden nooit meer helemaal schoon en bakken ook aan.

Ik heb tijdens het koken wel een paar keer; ‘wat een top pan’ tegen Testman geroepen, zo blij ben ik met deze pan.

Conclusie; ik kook niet vegan, maar wel regelmatig vegetarisch, maar deze pan is de beste koekenpan die ik tot nu gebruikt heb.

Kortingsactie; Wil je ook deze pan aanschaffen (of een van de andere producten bij Orangeshop.eu), dan krijg je nu (tot 30 april a.s.) 15% korting. Vul dan de kortingscode LIFESTYLELADY in!.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com