You are here: Home » Accessoires » Op pad met de Blogboot

Op pad met de Blogboot

geschreven door Constance

Afgelopen maandag heb ik weer een Blogboot boottocht gemaakt. En ook deze keer had Starboard Amsterdam voor ons een prive boottocht in Amsterdam geregeld.

Tijdens de gezellige boottocht werden er een aantal nieuwe producten aan ons gepresenteerd onder het genot van diverse heerlijke hapjes en drankjes.

Paulies Ginger

We begonnen de boottocht met een shotje Paulies Ginger en we kregen de variant met Kurkuma. En na dit shotje waren we op slag helemaal wakker.

Het verhaal van Paulies Ginger is bijzonder. De makers, Paul en Yvonne, kozen bewust voor een nieuwe en gezonde lifestyle. Zo besloot Yvonne geen alcohol meer te drinken en daarop besloot Paul om het allerbeste alcoholvrije drankje voor haar maken. Vol passie begon hij te blenden, slowjuicen en experimenteren met de mooiste producten. Na een lange zoektocht maakte hij de ultieme gemberdrank: Paulies Ginger.

Je kan Paulies Ginger online bestellen, maar ook kopen op een aantal markten.

Just Vegan

Eten maken kan niet zonder een (koeken)pan. Maar wist je dat er ook speciale ‘vegan’ pannen te koop zijn? Wij zijn naar huis gegaan met een Just Vegan CervaVegan Eco koekenpan en deze koekenpan is bij uitstek geschikt voor de ‘echte’ veganisten. Ik ga deze pan vanavond gebruiken dus binnenkort lees je meer.

Starboard Amsterdam zorgt altijd voor een heerlijk borrelplateau en deze keer hadden we extra veel lekkers want we hebben ook mogen proeven van de kazen van Roodbontekaas. Deze werden gepresenteerd op de leuke houten planken van Fantt.

Fantt

Als je, net als ik, bij het woord Fantt aan olifant denkt dan zit je helemaal goed. De Fantt planken (in beuken of eiken) hebben de vorm van een olifant, inclusief de slurf. En als je een Fantt plank besteld krijg je er gelijk 2, een grote en een kleine. Het hout is volledig gecertificeerd en gegarandeerd plastic- en pvc vrij. En Fantt geeft 10% van de winst aan het Wereld Natuur Fonds en dan met name de Olifant.

Roodbonterkaas

Bij een plank hoort dus kaas en wij hebben zitten smullen van de Roodbonterkazen en de Roodbonterkaassalade die Boer Evert had meegebracht.

Pas 6 jaar geleden besloot Boer Evert om van de melk van zijn 300 Roodbonter meiden kaas te gaan maken. En het bijzondere aan de melk van Roodbonter koeien is dat deze melk extra romig is en een hoger vet- en eiwitgehalte heeft. 

Er zijn 4 verschillende soorten Roodbonter kaas; Jonkie, Mild, Pittig en sinds kort Outje. Deze laatste is mijn favoriet. Maar ook de speciale Roodboter kaassalade is het proeven meer dan waard, en is ideaal om door een pasta gerecht te doen. Maar op een toastje bij de borrel is het een feestje.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com