You are here: Home » Huis & Tuin » De Bio-bos van bloomon is weer te koop

De Bio-bos van bloomon is weer te koop

geschreven door Constance

In 2020 kwam bloomon met een primeur: als eerste in de Benelux lanceerde de online bloemist een gemengd boeket van 100% biologische bloemen.

De Bio-bos bleek een groot succes; in de gelimiteerde periode van beschikbaarheid, was hij elke week volledig uitverkocht. Dit jaar is de Bio-bos weer terug, in een grotere oplage én nu ook in Duitsland. De Bio-bos is vanaf nu te bestellen in de online shop, tot eind september, of zolang de bloemen beschikbaar zijn.

De Bio-bos bestaat volledig uit biologisch Skal-gecertificeerde bloemen: in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld. De bos is gevuld met frisse veldbloemen en zomerse korenbloemen. Afhankelijk van de bloemen die beschikbaar zijn, biedt bloomon in de zomermaanden verschillende designs van de bos aan. Omdat biologische bloemen doorgaans iets korter zijn, past de Bio-bos perfect in de Pixie vaas van bloomon: een lage, brede vaas met een smalle hals. Bestellen kan op bloomon.nl.

Lara Velmans van De Bloementuin in Zwolle is een van de kwekers waar bloomon mee samenwerkt voor de Bio-bos: “Ik vind het belangrijk om biologische bloemen in de schijnwerpers te zetten en een bijdrage te leveren aan een zo groot en divers mogelijk aanbod. Het is een prachtige uitdaging vanwege het spel met de natuur en gespecialiseerde kweektechnieken.”

Een van de andere biologische bloemenkwekers is Marjolein Oltheten van kwekerij Loverendale in Oostkapelle. Loverendale bestaat al sinds 1926 en is een van de eerste biologisch-dynamische landbouwbedrijven van Nederland. Marjolein is blij dat biologische bloemen steeds meer aandacht krijgen: “Het kweken van biologische bloemen heeft heel wat voeten in de aarde. Dat een groot publiek nu dit boeket kan bestellen, zet gezonde landbouwsystemen in de kijker.”

Voor de Bio-bos werkt bloomon alleen samen met Nederlandse biologische kwekers die enkel biologische gewasbeschermingsmiddelen gebruiken en een Skal-certificaat hebben. Skal is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de biologische keten in Nederland. Bedrijven die door hen gecertificeerd zijn, voldoen aan de Europese regels voor de biologische landbouw. Biologische bloemen worden in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld. Dat wil zeggen met gebruik van natuurlijke meststoffen en sterke rassen, mechanische onkruidbestrijding en diversiteit op en rond het veld om natuurlijke vijanden te stimuleren.

De verpakking van de Bio-bos is dit jaar (bijna) volledig recyclebaar. Zo wordt de bos in een box van 100% gerecycled karton verpakt, en zijn de bloemen ingepakt met papier gemaakt van gras. De hydraterende spons van de Bio-bos is bio-based en composteerbaar, en mag weggegooid worden bij het gft-afval. Bij elke Bio-bos wordt een speciaal bloeikaartje toegevoegd met meer informatie over de biologische bloemen, dat bestaat uit duurzaam papier van gerecyclede oude kranten. Er zijn ook bloemzaadjes in verwerkt. Wanneer je de kaart in de aarde legt, groeien er veldbloemen uit. Daarnaast is de bloemenvoeding van Chrysal 99% bio-based. Het papieren zakje is gemaakt van TFC-pulp en heeft een water-based coating. Dit betekent dat je het zakje kunt weggooien in de papierbak. De bijpassende Pixie vaas wordt beschermd door oprekbaar papier, in plaats van plastic.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com