You are here: Home » Accessoires » Test; SwitchBot Curtain, deel 1

Test; SwitchBot Curtain, deel 1

geschreven door Constance

Vorig weekend hebben jullie kunnen lezen dat ik een SwitchBot Curtain pakket heb ontvangen, incl. een aantal accessoires. En ik ben aan de slag gegaan, en hieronder kunnen jullie mijn 1e ervaringen lezen.

Mijn SwitchBot Curtain is geschikt voor een zgn. U-rails en bij het bestellen moet je aangeven wat voor soort gordijnrails je hebt. Er zijn nl. verschillende mogelijkheden omdat er ook heel veel verschillende type rails te koop zijn.

Het eerste wat ik heb gedaan, nadat ik het pakket had uitgepakt, was de SwitchBot Curtain aan het meegeleverde oplaadsnoeer te hangen. En toen bleek dat beiden al geheel opgeladen waren, heel fijn want dat scheelt weer tijd.

Daarna ben ik, met de meegeleverde papieren tools, de maat van mijn rail gaan bepalen. Er zitten 5 verschillende maten houders bij, en het is daarom heel belangrijk dat je van te voren checkt of de houder in je rails past. Hij mag niet te klein zijn, want dan valt de houder uit je rails, maar ook niet te groot want dan komt de houder klem te zitten. Het wisselen van de houders gaat heel eenvoudig en wordt ook duidelijk uitgelegd in de gebruiksaanwijzing.

Als je de gebruiksaanwijzing stap voor stap volgt, kan je niks fout doen. Nu was ik een beetje eigenwijs en heb eerst het gehele pakket op maat gemaakt, de SwitchBot Curtain aan de rails gehangen en daarna de SwitchBot Curtain app geïnstalleerd. Dat is dus niet de bedoeling, als eerste staat nl. in de gebruiksaanwijzing vermeld dat je de app moet downloaden en als je dat doet blijkt ook waarom, je moet de SwitchBot Curtain ‘pairen’ met de app. En daarvoor moet je op een knop drukken die je niet heel gemakkelijk meer kan bereiken als ie al aan je rail hangt. Dit heb ik bij de 1e houder dus verkeerd gedaan en was een goede les voor nr. 2.

In de app kan je ook aangeven naar welke kant je gordijnen open moeten, en je kan hier ook een tijdslot inzetten. De app is heel eenvoudig te bedienen, maar als je het jezelf gemakkelijk wil maken, zou ik voor wel een afstandsbediening bij kopen, dan hoef je niet elke keer je telefoon te pakken.

In de instructie wordt gezegd dat je binnen 30 seconden klaar bent, en dat klopt (als je tenminste  niet de houder hoeft aan te passen, want dan ben je ong. 2 minuten bezig.) De SwitchBot Curtain hingen achter mijn 2 gordijnen en toen kwam het magische moment, kijken of het werkt. En ja, het werkt en nee, het werkt niet. De eerste 50 centimeter gaan mijn gordijnen open of dicht maar daarna hoor je de motor lopen en gebeurt er niks meer. En als ik met de hand de gordijnen open of dicht doe neemt de SwitchBot Curtain deze ‘taak’ ook niet van mij over.

SwitchBot heeft een speciale klantenservice voor dit soort ‘problemen’ en ik heb hen een video gestuurd en zit ik in spanning te wachten op de oplossing. Ik heb wel zware, lange warmtewerende gordijnen waar de SwitchBot Curtain achter hangt dus dat zou het euvel kunnen verklaren en mocht inderdaad blijken dat die gordijnen ervoor zorgen dat het niet goed werkt dan ga ik andere gordijnen ophangen (ik vind de huidige toch al niet zo mooi) of ik neem alles mee naar mijn andere appartement en ga daar weer aan de slag. Maar eerst het antwoord afwachten van SwitchBot. Wordt vervolgd, net als de test van de bijgeleverde accessoires.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com