You are here: Home » Wellness » De teek is er weer, dus bescherm jezelf goed met Care Plus

De teek is er weer, dus bescherm jezelf goed met Care Plus

geschreven door Constance

Eigenlijk is geen echte ’tekenperiode’ meer, want mijn katten (@dutchforestcats) kwamen soms in de winter zelfs nog thuis met een teek in hun vacht. Dus als zij deze gemene beestjes het hele jaar kunnen oplopen geldt dat net zo voor ons, hun baasjes/mensen. Ieder jaar weten deze stiekeme meelifters alleen al in Nederland zeker anderhalf miljoen keer toe te slaan. En mede door het vele buiten zijn kan dit cijfer, dit jaar, weleens hoger gaan uitvallen, dus is het tijd voor een goede anti-teek bescherming.

De speciale, nieuwe Anti-Tick spray van Care Plus werkt namelijk preventief tegen tekenbeten, is bewezen effectief en veilig vanaf een leeftijd van drie maanden. Even sprayen en je bent zes uur lang beschermd. Een fijn idee, zeker als je bedenkt dat tegenwoordig één op de vijf teken besmet is met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Dus behalve smeren
tegen de zon, ook even sprayen tegen de teek!Op de paden blijven, je broekspijpen in je sokken stoppen, deze adviezen om een tekenbeet te voorkomen sluiten meestal niet direct aan op je zomerse plannen. Je wilt juist lekker met je blote benen door de wei banjeren, in het gras liggen of met een hangmat aan een boom zwieren. Met Care Plus Anti-Teek kun je gelukkig lekker zorgeloos op pad, ook zonder je benen te bedekken. Het werkt op basis van lemon-eucalyptus extracten (Citriodiol) en bevat geen DEET. Het blijft verstandig na elk
bezoek aan het groen, zoals een gezellige avond barbecueën in het park, te checken op teken. Mocht je een teek tegenkomen dan is er de Care Plus Ticks-2-go tekentang of de Tick Remover tekenpen om ze veilig te verwijderen.

Ga je een lange wandeling maken, een trekking doen of kamperen in de vrije natuur? Dan zijn de geïmpregneerde Bugsox, waar je inderdaad je broekspijpen in kunt stoppen, een uitkomst. Teken komen vanuit hun leefomgeving op of laag bij de grond tenslotte het eerst in aanraking met je voeten, enkels en onderbenen. Er zijn twee soorten Bugsox: de Traveller sokken zijn luchtig en bedoeld voor dagelijks gebruik, de Adventure sokken zijn dikker en geschikt voor wandelingen en trektochten. Beide varianten zijn geïmpregneerd met permethrine, een niet irriterende, biologische stof die behalve teken ook muggen en ander ongedierte op afstand houdt. Bugsox zijn naadloos en comfortabel, door een speciale mix van bamboe viscose. Dat betekent koele voeten als het warm is en warme voeten in de kou, die tegelijkertijd lekker fris en droog blijven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com