You are here: Home » Eten & koken » Test; Coravin Pivot wijnsysteem

Test; Coravin Pivot wijnsysteem

geschreven door Constance

Vorige week was het zover, ik had mijn eerste perslancering via Zoom. En ik moet eerlijk zeggen, het is me heel goed bevallen. Voor Covid was je nl. best veel tijd kwijt als er een perslancering plaatsvond. Ik was, mede door de reistijd, soms langer onderweg dan dat de perslancering duurde. En nu kon ik, tot 5 minuten voordat het event begon, nog werken aan andere artikelen en zittend vanaf mijn bank inloggen.

Maar nu ga ik je meer vertellen over de Coravin Pivot. Ik kende Coravin al, want ik heb ruim 3 jaar geleden het Coravin wijnsysteem getest. En er zijn wel wat verschillen tussen de Coravin en de Pivot.

Bij het Coravin wijnsysteem ga je met een holle naald door de kurk (die laat je dus in de fles zetten) en vervolgens druk je op de knop aan bovenkant van de Coravin en schenk je je glas wijn in. Na gebruik haal je de naald uit de kurk en kan je de fles weer wegzetten totdat je het volgende glas gaat schenken.

De Coravin Pivot werkt net even anders, want nu ontkurk je wel de fles. Daarna doe je op de huls de speciale stopper en daarna plaats je de holle buis in de stopper. Je steekt je vinger door de lus op de Pivot en daarna druk je de knop aan de achterkant in en schenk je je glas vol. Daarna haal je de Pivot uit de fles en klik je de stopper goed dicht. En om je wijn goed te bewaren is het het beste om deze neer te leggen op de zijkant van de fles. Je kan de stopper tot 4 weken laten zitten want zolang blijft de geopende fles goed. (Er zitten standaard 2 stoppers bij de Pivot, maar je kan stoppers ook los kopen.)

Conclusie; Ikzelf vind de Coravin Pivot net iets gemakkelijker in gebruik, en dat komt doordat de Pivot makkelijker in de stopper gaat dan de naald in de kurk van het Coravin wijnsysteem. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Een andere reden kan ook het prijsverschil zijn tussen beide systemen want de Pivot kost slechts euro 99,00 (speciale feestdagen aanbieding) en het Coravin wijnsysteem kost euro 199,00.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com