You are here: Home » Tests & reviews » Update; hoe vies is mijn smartphone?

Update; hoe vies is mijn smartphone?

geschreven door Constance

Vorige maand heb ik al gemeld dat ik een test zou gaan uitvoeren, ism. Panzerglass. Panzerglass heeft ‘SPRAY Twice a Day’ sprays ontwikkeld, waarmee je 99,999% van alle bacteriën op je smartphone- of tabletscherm doodt.

De SPRAY Twice A Day sprays zijn op water gemaakt en bevat alleen actieve ingrediënten afkomstig uit duurzame bronnen van natuurlijke oorsprong. Het middel is vrij van parfums, ammoniak, giftige stoffen en parabenen. Bovendien zit er geen alcohol in die de oleofobe coating van telefoon- & tabletschermen aantast. 

Om te testen hoe smerig mijn device is heb ik een speciale testkit ontvangen met daarin petrischaaltjes. Ik moest met een wattenstaafje eerst over het scherm van mijn device gaan en daarna met hetzelfde wattenstaafje over het petrischaaltje. Daarna heb ik mijn scherm gereinigd met de speciale SPRAY Twice A Day doek, waarop ik een beetje SPRAY Twice A Day had gesprayd. En vervolgens moest ik, wederom, met een schoon wattenstaafje over mijn scherm, en daarna ook weer over het petrischaaltje. Daarna moest ik beide schaaltjes op zijn kop in een donkere kast neerzetten en na 5/6 dagen zou ik het eindresultaat zien, voor het alom bekende voor en na resultaat.

Ik heb keurig bovenstaande instructies gevolgd en nu maak ik elke dag al mijn schermen schoon, met een ander merk spray, en volgens de verpakking doodt ook dit merk bijna alle bacteriën. Toevallig had ik, voordat ik met het wattenstaafje over mijn scherm ging, ong. 3 uur daarvoor mijn scherm schoongemaakt dus ik had verwacht dat ik geen groot verschil zou gaan zien. Maar niks is minder waar. Ik ben me echt een hoedje geschrokken want je kan het grote verschil zien tussen de voor (bovenste schaaltje) en na foto (onderste schaaltje).

Linker schaaltje; voor het gebruik van SPRAY Twice A Day.
Rechter schaaltje; na gebruik van SPRAY Twice A Day

Het grappige is dat de eerste paar dagen er eigenlijk niks gebeurde, maar op dag 5 was het verschil heel duidelijk;  het ene petrischaaltje was groen geworden terwijl op het andere schaaltje er eigenlijk maar een paar kleine verkleuringen zichtbaar waren. Waarschijnlijk ben ik, bij het poetsen, wat plekjes vergeten

Maar ik vond het wel bizar om te moeten constateren dat ik al die maanden gedacht heb dat de andere spray goed werk deed, maar dat blijkbaar dus niet zo was. En ik wil er niet aan denken hoe het schaaltje eruit had gezien als ik helemaal geen spray had gebruikt.

Conclusie; het is altijd al belangrijk geweest om je scherm(en) regelmatig schoon te maken, en nu in Covid-tijd, essentieel. Maar het is mij ook duidelijk geworden dat de ene spray de andere niet is en dus maken Testman en ikzelf, vanaf nu, alleen nog maar gebruik van SPRAY Twice A Day, want het resultaat is overduidelijk, hiermee maak je je scherm(en) echt goed én hygiënisch schoon.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com