Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag cadeautip; Win kaarten voor Happy Spirit Days Moederdag cadeautip; Win kaarten voor Happy Spirit Days
  • Moederdag cadeautip: CATRICE make-up Moederdag cadeautip: CATRICE make-up
  • Moederdag tip; Moto G5 en Moto G5 Plus smartphone Moederdag tip; Moto G5 en Moto G5 Plus smartphone
  • Moederdagtip; het Coravin wijnsysteem Moederdagtip; het Coravin wijnsysteem
  • Australian specials voor Moederdag Australian specials voor Moederdag
  • Moederdag Tip; Geef moeder een cocktail cadeau Moederdag Tip; Geef moeder een cocktail cadeau

Test; Coravin wijnsysteem

Tijdens de Culiperslunch (begin april jl.) heb ik kennis gemaakt met het Coravin wijnsysteem en dit apparaat is door mij dan ook getipt als een ideaal Moederdagcadeau (of voor Vaderdag).  Nu heb ik van Coravin het model Two Elite opgestuurd gekregen zodat ik deze zelf kon testen. Ik heb de rode versie ontvangen maar de Two Elite is er ook nog in het goud en zilver.

Wat is de Coravin nu precies? Hij ziet eruit als een kurkentrekker en dat is ie eigenlijk ook, alleen blijft de kurk in de fles en kan je toch een glas wijn inschenken. De Coravin is daardoor ook bij uitstek geschikt voor iedereen die 1 glas wijn wil drinken of als je bij elke gang een andere wijn wilt schenken en je niet alle flessen wilt openmaken.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yC2J_3mYcJ0[/youtube]

De holle naald gaat in de kurk en daarna wordt er 100% Argon gas aan de fles toegevoegd en doordat er druk ontstaat wordt de wijn, door de naald, uit de fles ‘geduwd’. En daardoor komt er geen zuurstof bij de fles en kan je de fles gewoon terugzetten en later weer opdrinken. En zodra de naald uit de kurk is gehaald sluit de kurk zich weer. (Let op, dit kan dus niet bij ‘plastic’ kurken.) En zie je alleen op de bovenkant vd fles, in het lood, waar de naald de kurk is ingegaan.

Zoals ik hierboven al schreef is de Coravin een bijzonder mooi én handig Moeder- én Vaderdagcadeau in 2 limited editions; Rosé Gold en Piano Black en deze 2 nieuwe kleuren zijn een uitbreiding van het assortiment Coravin Model Two.

En dat dit wijnsysteem niet alleen voor de thuiskok geschikt is blijkt wel want ook in veel toprestaurants, zoals oa. De Leest, De Librije, Aan de Poel, Bord’Eau, De Treeswijkhoeve, Latour en de Basiliek gebruik maken van de Coravin.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?