You are here: Home » Test; Coravin wijnsysteem

Test; Coravin wijnsysteem

geschreven door Constance

Tijdens de Culiperslunch (begin april jl.) heb ik kennis gemaakt met het Coravin wijnsysteem en dit apparaat is door mij dan ook getipt als een ideaal Moederdagcadeau (of voor Vaderdag).  Nu heb ik van Coravin het model Two Elite opgestuurd gekregen zodat ik deze zelf kon testen. Ik heb de rode versie ontvangen maar de Two Elite is er ook nog in het goud en zilver.

Wat is de Coravin nu precies? Hij ziet eruit als een kurkentrekker en dat is ie eigenlijk ook, alleen blijft de kurk in de fles en kan je toch een glas wijn inschenken. De Coravin is daardoor ook bij uitstek geschikt voor iedereen die 1 glas wijn wil drinken of als je bij elke gang een andere wijn wilt schenken en je niet alle flessen wilt openmaken.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yC2J_3mYcJ0[/youtube]

De holle naald gaat in de kurk en daarna wordt er 100% Argon gas aan de fles toegevoegd en doordat er druk ontstaat wordt de wijn, door de naald, uit de fles ‘geduwd’. En daardoor komt er geen zuurstof bij de fles en kan je de fles gewoon terugzetten en later weer opdrinken. En zodra de naald uit de kurk is gehaald sluit de kurk zich weer. (Let op, dit kan dus niet bij ‘plastic’ kurken.) En zie je alleen op de bovenkant vd fles, in het lood, waar de naald de kurk is ingegaan.

Zoals ik hierboven al schreef is de Coravin een bijzonder mooi én handig Moeder- én Vaderdagcadeau in 2 limited editions; Rosé Gold en Piano Black en deze 2 nieuwe kleuren zijn een uitbreiding van het assortiment Coravin Model Two.

En dat dit wijnsysteem niet alleen voor de thuiskok geschikt is blijkt wel want ook in veel toprestaurants, zoals oa. De Leest, De Librije, Aan de Poel, Bord’Eau, De Treeswijkhoeve, Latour en de Basiliek gebruik maken van de Coravin.

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com