You are here: Home » Eten & koken » Samen koken én eten, juist nu!

Samen koken én eten, juist nu!

geschreven door Constance

Momenteel ligt de nadruk op ‘samen’, en dat geldt ook voor samen koken én samen eten. Tijdens de huidige corona tijd kunnen we niet uit-eten, en dat geeft gezinnen, koppels en singles de kans om lekker aan de slag te gaan in de keuken. En natuurlijk kan je eten wat je altijd al eet, maar het geeft je ook de kans om eens lekker te experimenteren.

Zo ben ik zelf dol op de Oosterse keuken, alleen vind ikzelf koriander heel erg vies. En dat is nu net een kruid dat je vaak in de Oosterse keuken tegenkomt. Testman is niet zo’n ontzettende rijstfan, maar Japanse noedels vindt hij dan weer wel lekker. En met een beetje fantasie én durf kan je op die manier een gerecht naar jouw smaak omtoveren.

Een van onze favoriete gerechten is vlees of kip in soja- of ketjapdressing. En dit is een ideaal gerecht als even geen tijd hebt om uitgebreid te gaan koken en toch gezond wilt eten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 knoflookteen
  • Verse gember
  • 1/2 rode peper (als je van pittig houdt)
  • 170 gram rijst (pandan of basmati) of 200 gram noedels (udon of soba)
  • 250 gram biefstukreepjes of kipfiletreepjes
  • 1 paksoi
  • 200 gram shiitake champignons
  • 100 gram bimi
  • Ketjap of sojasaus
  • Sesamolie (3 of 4 eetlepels)

En hoe nu verder?

  • Zet een grote pan water op en kook de rijst of de noedels. (Kijk even op de verpakking hoelang je de rijst of noedels moet koken. Udon noodles moet je langer koken dan soba.)
  • Snijd of pers de knoflook fijn
  • Schil de gember en rasp of snijd deze fijn
  • Voor de spicy variant; maak de peper schoon en snijd deze fijn
  • Snijd de biefstuk of kipfilet in reepjes
  • Meng de knoflook, gember, rode peper, sojasaus of ketjap door elkaar en roer daarna de briefstuk- of kipfilet reepjes erdoor
  • Maak de paksoi, de shiitake en bimi schoon
  • Verhit de sesamolie
  • Voeg de groenten erbij maar zorg dat ze lekker knapperig blijven
  • Doe daarna de biefstuk- of kipfiletreepjes erbij
  • Na ong. 3 tot 4 minuten is je gerecht klaar

Verdeel op je bord de rijst of de noedels, doe daarop de biefstuk- of kipfiletreepjes met de groenten en giet er vervolgens de saus overheen.

Ben je een koriander liefhebber? Dan kan je, daarna, nog verse koriander op je gerecht leggen.

Mijn eigen twist

Als ik bovenstaand gerecht maak met kip en noedels, dan maak ik er vaak ook een pannetje met paddenstoelenbouillon bij. Dan serveer ik de noedels in een kom, schep de kipfilet en de groenten erop, een beetje saus en vul de kom aan met de bouillon. Op deze manier heb je een heerlijke noedel-soep.

Heb je inspiratie gekregen door mijn recept? Hier vind je nog meer inspirerende gerechten en recepten, waarbij ook de kinderen niet worden vergeten. Want samen in de keuken staan zorgt ervoor dat je nog meer geniet van het samen opeten.

Ook zorgt een mooi gedekte tafel ervoor dat jouw, met zorg gekookte, menu net even dat extra zetje. En een mooi servies geeft zelfs een tosti kaas/tomaat een chic tintje.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?