You are here: Home » Green gadgets » Save the Ocean met TET. Swimwear

Save the Ocean met TET. Swimwear

geschreven door Constance

Na een succesvolle eerste collectie SS19 is het tijd voor de lancering van TET.’s nieuwste collectie swimwear voor 2020. Evenals bij de eerste collectie staat hierbij de focus op het tegengaan van plasticvervuiling centraal. Voor alle bikini’s en badpakken is dan ook gebruik gemaakt van gerecycled plastic.

Eigenaresse Lieke van Hulsbergen startte het label eind 2017, nadat zij zich tijdens een reis door Thailand en Indonesië realiseerde hoe groot de impact van plastic afval is op onze planeet. De missie van TET. is het creëren van vooruitstrevende badmode en het genereren van bewustzijn. TET. begint en eindigt in de oceaan.

Voor de nieuwe collectie is gebruikgemaakt van zowel ‘Repreve’ als ‘Carvico’ materiaal. Repreve is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en industrieel afval. Dit garen wordt gemengd met spandex, wat een perfecte pasvorm creëert. Carvico is een stof gemaakt van ECONYL-garen, een 100% geregenereerd nylon garen dat afkomstig is van pre- en post-industrieel afval zoals weggegooide visnetten.

De badkleding is verkrijgbaar in de maten XS-XL/0-4. Veel bikini’s en badpakken zijn reversible en mix & match. Alles wordt per schip vervoerd, hiervoor is gekozen i.v.m. het milieu en alles wordt ethnisch verantwoord geproduceerd.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com