You are here: Home » Gadget nieuws » Test; de SEETROËN, de bril tegen reisziekte

Test; de SEETROËN, de bril tegen reisziekte

geschreven door Constance

Het vakantieseizoen is begonnen en dan gaat iedereen weer op reis. Maar wat als je last hebt van reisziekte?  Reisziekte komt bij jong en oud voor, maar het is wel erg fijn om iets te kunnen lezen, op je e-reader, smartphone, tablet of in een boek.  Wist je dat meer dan 30 miljoen Europeanen aan reisziekte leiden? Om dit probleem te lijf te gaan presenteert Citroën, de SEETROËN, de eerste bril die reisziekte voorkomt. Deze bril werkt volgens een eenvoudig principe: door middel van een gekleurde vloeistof wordt de horizon nagebootst waardoor het conflict dat tussen verschillende zintuigen ontstaat wordt opgelost. De SEETROËN is te gebruiken op de boot maar ook in de auto, bus of vliegtuig met behulp van de SEETROËN-bril.

Nu heb ik niet echt last van reisziekte, behalve als ik een bus zit en mijn smartphone gebruik. Dus ga ik hem in de bus testen. En ik ben dan ook reuze benieuwd naar de reacties van mijn medepassagiers want de bril ziet er heel bijzonder uit.

De SEETROËN-bril maakt gebruik van de technologie die ontwikkeld is door Boarding RingTM, een start-up uit Zuid-Frankrijk. Deze gepatenteerde en geteste paramedische voorziening werkt in 95% van de gevallen.
Dankzij de vloeistof die in de ringen rond de ogen beweegt, zowel links/rechts als naar voor/achter, reconstrueert de bril als het ware de horizon, waardoor het conflict tussen zintuigen, dat de oorzaak is van de kwaal, wordt opgelost.
Citroën heeft voor het ontwerp een beroep gedaan op 5.5, een Parijs ontwerpcollectief, dat gezorgd heeft voor een frisse uitstraling, eenvoud en ergonomie. Het resultaat is een bril met een high-tech uiterlijk, in zacht wit plastic.

Het werkt de SEETROËN? Je zet de bril op zodra de 1e symptomen van wagenziekte zich voordoen en na 10 tot 12 minuten kan je brein opnieuw synchroniseren met de beweging die wordt waargenomen door het binnenoor terwijl de ogen worden gefixeerd op een bewegingsloos voorwerp zoals een smartphone of een boek. De SEETROËN is geschikt voor volwassenen als kinderen vanaf 10 jaar (wanneer het binnenoor is uitgegroeid). In de bril zitten geen glazen, dus ook andere familieleden of reisgenoten kunnen hem opzetten. En tevens kan de bril gecombineerd worden met een gewone bril.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Helpt de SEETROËN tegen reisziekte? - Lifestylelady.nl 21 mei 2019 - 15:26

[…] paar weken geleden heb ik de SEETROËN anti-reisziekte bril te leen gekregen voor een test. En ik wil met jullie mijn ervaringen […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com