You are here: Home » Gadgets » Black Friday; wat is het en waar komt het vandaan

Black Friday; wat is het en waar komt het vandaan

geschreven door Constance

Wie weleens de 4e donderdag van maand november in de VS is geweest, weet dat er op die dag, heel traditioneel, Thanksgiving gevierd wordt. En Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Thanksgiving wordt gevierd met de hele familie en men legt grote afstanden af om bij elkaar te kunnen zijn.

De vrijdag na Thanksgiving is eigenlijk nog belangrijker want dan ‘viert’ men Black Friday. En Black Friday in de VS wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen.

En hoewel Thanksgiving in Nederland heel weinig wordt gevierd, is Black Friday sinds 2015 ook in Nederland een fenomeen aan het worden. Want al deze hele week worden we (online) ‘gespamt’ met allerlei speciale Black Friday aanbiedingen.

Wil je weten waar je dit jaar terecht kunt kijk dan even op deze speciale Black Friday link.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com