Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Haarvangers voor in de wasmachine Haarvangers voor in de wasmachine
  • Test; Less helpt je met de was Test; Less helpt je met de was
  • Aldi verkoopt een Medion wasmachine Aldi verkoopt een Medion wasmachine
  • Nanna van Blaaderen armband voor Wool Week 2015 Nanna van Blaaderen armband voor Wool Week 2015
  • Indesit wasmachine en droger in-een Indesit wasmachine en droger in-een
  • Samsung lanceert Ecobubble wasmachine met Wifi Samsung lanceert Ecobubble wasmachine met Wifi
shoppen

Test; Doe de was met Less

Regelmatig krijg ik leuke producten opgestuurd voor een test en afgelopen week heb ik het slimme wasmiddel dosseersysteem Less thuis gekregen en dat ga ik voor jullie testen.

We doen gemiddeld 4x per week de was, dus je zou zeggen dat we inmiddels wel weten hoe het moet. Niets is minder waar, zo blijkt uit onderzoek. Maar liefst 90% van de Nederlanders gebruikt té veel of in sommige gevallen zelfs té weinig wasmiddel voor in de wasmachine. En dit is slecht voor je was, je machine én het milieu vindt start-up Less. En Less wil de Nederlander bewuster laten wassen met hun slimme doseersysteem.

Want het lijkt zo simpel, een was in de wasmachine doen, maar het is het nog een behoorlijke wetenschap om op een ‘slimme en verantwoorde manier’ je was te doen en op die manier niet alleen je kleding en je wasmachine, maar ook het milieu te sparen. Nederlanders houden van ‘free pooring’ (maw. je giet je wasmiddel zo uit de fles in het bakje van de wasmachine en de dop of maatbeker wordt hierbij nauwelijks gebruikt). Vaak denkt men dat meer wasmiddel resulteert in een schonere was, maar het tegendeel is waar. Overdoseren zorgt ervoor dat er talloze liters onverdund het riool inspoelen of achterblijven in onze wasmachines. De was wordt er niet frisser van en het milieu ook niet.

Om het ‘overdoseren’ aan te pakken ontwierp Less een slim doseersysteem dat Nederlanders moet helpen de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen aan hun was. Door 1, 2 of 3 keer op de dispenser te drukken, wordt precies de juiste hoeveelheid vloeibaar wasmiddel afgemeten, 35 mm voor een volle lading was is al voldoende. Dankzij de combinatie van het doseersysteem en de formule van het wasmiddel, is er minder wasmiddel nodig en dragen we allemaal een steentje bij aan het tegengaan van de verspilling. Daarnaast wordt wassen minder gedoe en bespaart het je uiteindelijk tijd.

Less blijft nadenken om het wassen steeds makkelijker en slimmer te maken en starterskit bestaat uit het unieke doseersysteem, 2 flessen wasmiddel (naar keuze) en de doseercup en daarna kan je een keuze maken uit verschillende navulpakketten.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?