You are here: Home » Gadget test » Test; Huawei P10 Lite

Test; Huawei P10 Lite

geschreven door Constance

Ik ben de afgelopen weken op pad gegaan met de Huawei P10 Lite Smartphone. Ik heb deze smartphone nu ruim 4 weken in mijn bezit gehad en dit zijn mijn ervaringen.

De P10 Lite is een mooi, slank, toestel om te zien, en toen ik hem uit de verpakking haalde vond ik dat ie best op de iPhone lijkt. Maar zodra je hem aanzet zie je dat het een Android toestel is, gelukkig ­čÖé

Het installeren van een Android toestel is altijd heel gemakkelijk, zeker als je al eerder een Android smartphone gehad hebt, dus in een wip waren alle apps weer geïnstalleerd en deed ie wat ie moest doen. Ik heb wel een tip, als je nog sneller wilt genieten van je telefoon, zet dan de apps die je (veel) gebruikt gelijk op een micro sdkaart, deze zet je dan in je nieuwe telefoon en je hoeft niet te wachten totdat alle apps gedownload zijn.

Wat is me bevallen aan de Huawei P10 Lite? Allereerst, er zit een FM-radio op! Ik word er nl altijd erg blij van als ik gewoon een FM-radio kan gebruiken. Een aantal jaren geleden zijn een aantal merken gestopt met de FM-radio in een smartphone en de merken die dit gewoon blijven doen krijgen van mij altijd een plus.

Verder zit er een speciale instelling op het toestel die je een waarschuwing geeft als je van wifi over gaat naar je mobiele netwerk. Ik zal even een voorbeeld hoe dit werkt; je komt je huis binnen en het toestel gaat automatisch over op wifi (moet je natuurlijk wel je wifi aanhebben staan). Maar als je, om wat voor reden dan ook toch even geen wifi bereik hebt in huis, krijg je een pop-up waarop staat dat je verbinding is overgegaan op mobiele gegevens. Heel handig om je data gebruik in de gaten te houden.

Verder kan je 2 simkaarten plaatsen in het toestel, in slot 1 past een Nanosim en slot 2 een Nanosim die je deelt met je micro-sd kaart.

Ik vind de standaard geïnstalleerde app Telefoonbeheer is handig. Hiermee krijg je tips over je accugebruik, het sluiten van apps voor het vrijmaken van werkgeheugen en uitzetten van Bluetooth. Verder kan je ook apps beheren, zoals welke apps er op de achtergrond mogen blijven draaien en je accugebruik.

Het aanmelden dmv. je vingerafdruk vind ik ook erg fijn, zeker omdat het aanraakschermpje op een logische (natuurlijke) plek zit,nl. aan de achterkant, boven aan het toestel.

De P10 Lite heeft een 12 MP camera en je kan gebruik maken van een aantal handige instellingen, zoals Panorama, de Pro-foto- en videomodus en Lichtschilderij. Als je camera geopend hebt, en je swipt naar zie in 1 oogopslag de verschillende modi waar je uit kunt kiezen. En als je naar rechts swipt krijg je de camera instellingen te zien. Hierin kan je oa. je selfie instellingen bewaren en spraakbesturing voor het maken van foto’s instellen. De camera maakt mooie foto’s, zeker als het een beetje bewolkt of weinig licht is. Maar mocht je echt de camera heel belangrijk vinden dan is de Huawei P10 een betere keuze want deze heeft een Leica lens. (De foto’s die ik geplaatst heb zijn gemaakt tijdens mijn cruise naar Spitsbergen en Noorwegen.)

Zijn er nog nadelen aan dit toestel? Ja zeker, allereerst vind ik het maken van schermafbeeldingen heel lastig. Volgens Huawei moet ik met 2 knokkels op het scherm tikken en dan wordt de schermafbeelding gemaakt, helaas ik kan tikken wat ik wil maar er gebeurt niks. Ook de ‘oldschool’ manier van volume- en startknop ingedrukt houden wil niet altijd lukken. Het is niet een halszaak maar wel een beetje onhandig.

Helaas kan de accu mijn smartphone gebruik niet bijbenen, aan het einde vd dag is ie vaak helemaal leeg of bijna en ik moet dus standaard een powerbank of snoer meenemen. Ik ben geen gamer of video kijker, ik gebruik mijn telefoon voornamelijk voor het checken van mijn mail, WhatsApp, FB, Insta en om nieuws te checken. Maar er is wel iets vreemds gebeurt, sinds vorige week draag ik een Fossil Hybride smartwatch, en deze werkt dmv. Bluetooth. Nu heb ik om de meldingen te ontvangen de hele dag BT aanstaan op de Huawei en de accu lijkt nu wel langer mee te gaan. (Het kan verbeelding zijn, maar toch.)

En nog een ander puntje, de metalen rand die om het toestel zit is vrij kwetsbaar, er komen gemakkelijk krasjes en butsjes op. Ik raad dan ook aan om een hardcase aan te schaffen.

Conclusie; de Huawei P10 Lite is een fijn Android toestel, dat lekker in de hand ligt en wat een aantal snufjes heeft dat bij duurdere merken ook standaard zijn, alleen is de Huawei een stuk goedkoper. Ik heb al aanbiedingen vanaf euro 280 gezien. Ik zou zelf het toestel  zo kopen, want ook het geheugen (32 GB) is lekker groot zodat je niet gelijk een micro sd-kaart hoeft te gebruiken als je dat niet wil. De accuduur vind ik het wel een beetje jammer maar dat is op te lossen dmv. een powerbank of snoertje mee nemen.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Huawei Fit smartwatch - Lifestylelady.nl 21 september 2017 - 05:11

[…] Test; Huawei P10 Lite […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com