You are here: Home » Home gadgets » Test; Sengled Snap LED Lamp, een lamp met ingebouwde camera

Test; Sengled Snap LED Lamp, een lamp met ingebouwde camera

geschreven door Constance

Ik kende het merk Sengled niet, maar dit verlichtingsmerk laat zien dat LED lampen ook nog andere functies kunnen behalve je huis verlichten. Zo heeft Sengled 4 verschillende led lampen die een ingebouwde JBL speaker hebben, 3 led lampen met of een ingebouwde wifi versterker of noodverlichting of sfeerverlichting en tenslotte 3 led lampen met ingebouwde camera. En het nieuwste model uit deze serie, de Snap, heb ik getest.

De Sengled Snap is een vrij grote lamp, met een E27 fitting (dit is een normale fitting) en in de lamp zit de groothoek videocamera verwerkt waarmee je hd opnames maakt. Ik heb de led lamp in een hanglamp boven mijn eettafel gedraaid en daarna ben ik aan de slag gegaan met het verbinding van de lamp met wifi.

Om een verbinding te kunnen maken moet je de Snap App downloaden (iOS en Android) en ervoor zorgen dat de lamp aanstaat. Vervolgens volg je de instructies op die je op de app ziet (en dit werkte perfect) en je hebt beeld. En in de lamp zit ook een speaker en microfoon dus kan je, via de app, je hond, kat of kind toespreken en kan je ook antwoord terug krijgen.

 

Je bedient de lamp volledig via de app, zo kan je hiermee de lamp automatisch aan- en uit zetten op een tijdstip dat jij wil. En de beelden zijn 24 uur per dag te bekijken, ook ’s avonds en ’s nachts dankzij infrarood. En je kunt de Snap niet alleen binnenshuis maar ook buiten, bijv. op je balkon of in je tuin, gebruiken.

Bij de Sengled Snap krijg je altijd een aantal gratis opties maar je kunt dit uitbreiden met een maandelijk abonnement. Je krijgt altijd externe bediening van licht (dimbaar, in & uitschakelen van lampen) overall en altijd thuis of onderweg, real-time HD video streaming, 24h doorlopende cloud-opname, het vastleggen van tijdsplannen voor het in-en uitschakelen van het licht, cloud-opname en dag- & nachtzicht. En tot 30 dagen na aankoop van de Snap kun je gebruik maken van de gratis proefversie met 7-dagen video opslag. Ga je voor een maandelijks abonnement dank krijg je ook bewegingsherkenning met waarschuwingen op je telefoon, video-opnames van de erkende gebeurtenissen en (afhankelijk van je abonnement) cloud-video opslag (voor 1, 7 or 30 dagen).

Je kunt de Snap lamp op meerdere manieren gebruiken; als beveiligingscamera overdag en ’s nachts en tegelijkertijd als led lamp maar hij is natuurlijk ook perfect als ‘babyfoon’ in de baby- en kinderkamer. Maar het is ook een handige manier om je huisdieren en kinderen in de gaten te houden, als jij op pad bent maar ook als je gewoon thuis bent. En doordat de camera ‘verstopt’ in de lamp zit, heeft een eventuele ongenode gast niet in de gaten dat alles op camera wordt vast gelegd.

Conclusie; ik moet eerlijk zeggen dat ik de verschillende opties (beveiliging, geluid en wifi) die in de LED lampen geplaatst zijn heel erg handig en functioneel vindt. Ik hoop dan ook dat ik binnenkort nog de mogelijkheid ga krijgen om een Sengled Audio lamp te mogen testen. Zo zie je maar weer dat je veel meer kunt doen met lampen dan alleen maar je huis verlichten.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

El 27 februari 2017 - 09:41

Erg handig en in een lamp, super

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com