Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Vier Valentijnsdag met MyMuesli Vier Valentijnsdag met MyMuesli
  • Valentijnsdag Mail & Win; Cellularline Sensation iPhone hoes Valentijnsdag Mail & Win; Cellularline Sensation iPhone hoes
  • Verras jouw valentijn met een perfect cadeau van Sony Verras jouw valentijn met een perfect cadeau van Sony
  • Geef jouw Valentijn een perfect cadeau van Sony Geef jouw Valentijn een perfect cadeau van Sony
  • Dunkin’ Donuts lanceert Valentijnscampagne met Victoria Hensen Dunkin’ Donuts lanceert Valentijnscampagne met Victoria Hensen
  • Valentijnsdag bij HEMA Valentijnsdag bij HEMA
shoppen

Samen fietsen maakt je gelukkig

Wist je dat koppels die samen fietsen langer bij elkaar blijven? Het Nederlandse merk New Looxs maakt al meer dan een halve eeuw fietstassen die fietsers blij maken. Met het oog op Valentijn zoomde zij eens in op de romantische voordelen van fietsen. Samen een fietstochtje maken is tenslotte wel een populaire activiteit onder Nederlanders.

fietsen

Hieronder vind je 3 redenen om je partner, oa. op Valentijnsdag, ervan te overtuigen dat fietsen jullie nieuwe hobby gaat worden dit voorjaar.

1. Het versterkt je emotionele band want wanneer je samen fietst zorg je onbewust voor ‘non-verbale matching’. Het versterkt daarmee de emotionele band want jullie houding en gedrag worden zo op een natuurlijke manier op elkaar aangepast. Zonder dat je het door hebt houd je meer rekening met elkaar en zorg je voor de ander, zonder je eigen belangen uit het oog te verliezen.

2. Geeft je een gelukkig gevoel over je relatie, zoals uit meerdere onderzoeken blijkt. Want als je samen met je partner een lichamelijke activiteit onderneemt krijg je meer een tevreden gevoel over je relatie. Dit heeft ermee te maken dat je samen een doel stelt en er samen aan werkt om dit te halen. Al is het maar een fietstocht naar een park, je deelt wel de blijheid en tevredenheid als je je doelt hebt behaald en hier samen van geniet.

samen fietsen

3. Het maakt je weer verliefd, want wanneer je verliefd bent reageert je lichaam (zoals je hartslag) hetzelfde als wanneer je sport. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen deze veranderingen in het lichaam onbewust als romantische gevoelens kunnen ervaren wanneer zij samen fietsen of sporten. Doordat je een positief geval ervaart projecteer je dit ook je partner, en andersom natuurlijk.

Genoeg redenen om lekker te gaan fietsen dit voorjaar. Valentijn is dus een mooi moment om je partner hiervan te overtuigen en dan is het natuurlijk heerlijk om een romantische Valentijnslunch of Valentijns high-tea mee te nemen in een New Looxs fietsmand.

fietsmand
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?